9.8.18

Η δυστυχία των Ελλήνων

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Από πότε άρχισε η δυστυχία του ελληνικού λαού και από ποιά αιτία;
Η δυστυχία του ελληνικού λαού άρχισε από τότε που οι λαοί της Ευρώπης επιβάλλουν με τη βία το δικό τους τρόπο ζωής στον ελληνικό λαό, που δεν τον δέχεται με τίποτε. Βέβαια οι πρόθυμοι να τον δεχθούν είναι και τα όργανα με τα οποία επιβάλλεται ο ξένος τρόπος στον τόπο μας.

Καθε τί ξένο οπωσδήποτε δεν είναι απαράδεκτο για τον ελληνικό λαό. Απαράδεκτο είναι μόνο αυτό που δεν είναι ωραίο. Οι ξένοι νομίζουν ότι θα μπορέσουν να βγάλουν από την καρδιά του Έλληνα την αγάπη του για το ωραίο, αλλά ματαιοπονούν γιατί δεν γνωρίζουν το ωραίο ούτε και την νηπτική παράδοση του ελληνικού λαού .

Ειδικότερα η δυστυχία άρχισε από τότε που απονέμονται δημόσια αξιώματα στους πτυχιούχους των πανεπιστημίων. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας δεν απένειμαν δημόσια αξιώματα σε αυτούς που δεν αποδείκνυαν με τη ζωή τους και με την προσφορά έργου στην πατρίδα τους , άξιου να λάβουν δημόσια αξιώματα.

Το ίδιο και στους νεώτερους χρόνους, πριν ενσκήψει στην Ελλάδα ο διαφωτισμός , ο οποίος για τους Έλληνες υπήρξε "διασκοτισμός" η αξία και το ήθος ήταν προϋπόθεση για την ανάληψη ευθυνών απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
Δεν παραθέτουμε στο μικρό αυτό σημείωμα επιχειρήματα και αποδείξεις. Απλώς νύξεις κάνουμε σε ένα μέγιστο θέμα.

ΣΤην Ελληνική Γλώσσα είναι αποθησαυρισμένη όλη η σοφία γενικά αλλά και ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: