30.8.18

Η δικαιοσύνη του Θεού



Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Πολλοί, οι περισσότεροι αμφιβάλλουν για τη δικαιοσύνη του Θεού|! Υπάρχει δικαιοσύνη του Θεού; Πού είναι; Δεν την βλέπουμε.Παντού αδικίες βλέπουμε. Το δίκαιο είναι του ισχυροτέρου. Όπου ο φτωχός κι η μοίρα του. Μας χρωστούσαν , μας πήραν και το βόδι. Πού '΄ναι ο Θεός; Πού ειναι η Θεία Πρόνοια; Έτσι σκεφτονται οι περισσότεροι. Και πράγματι με μια ματιά δεν βλέπεις πουθενά δικαιοσύνη. Εκτός απ΄ τη δικαιοσύνη της αγάπης.

Στη δικαιοσύνη της αγάπης πρέπει να 'εχεις τις εμπειρίες της. Αν έχεις τις εμπειρίες της δικαιοσύνης του Θεού στην αγάπη, θα πεις αυτό που έλεγαν απο τα αρχαία χρόνια ακόμα, "Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ' ορά". Δηλαδή υπάρχει ο οφθαλμός της δικαιοσύνης του Θεού, που δεν του ξεφεύγει τίποτε.

Ένας φίλος μου, δεν μπορούσε να το δεχτεί με τίποτε.
-Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο Θεός βαστάει ένα μπακαλο-δεύτερο
και σημειώνει πού κάτι πήγε στραβά.
Πριν βγουν οι υπολογιστές δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι κάποια συσκευή μπορεί να καταγράφει τον ίδιο τον εαυτό της.
ΜΠορουμε όμως τωρα να ξέρουμε, πώς θα ανοιχτούμε σαν τα βιβλία και θα διαβαστούν οι πράξεις μας, για να λάβει καθένας αντί αυτών που έπραξε.

Στον τομέα της αγάπης είναι φανερή η δικαιοσύνη του Θεού, όπως φαίνεται από τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός. Σου στερούν την αγάπη σε ένα μέρος, σου την προσφέρουν αφειδώς σε ένα άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: