9.7.12

Η πίστη στο Χριστό κι η οικογένεια υπό διωγμόν! (Επανάληψη)

Λαρισινά
δοκίμια
Μ.Ε.Λαγκουβάρδου
 
                                                           "Ιδού ο οίκος υμών αφίεται έρημος"
                                                                                                Ματθ. κεφ.21

       Ο Χριστός ευλόγησε το γάμο και την οικογένεια  Μια ελληνική λαϊκή παροιμία λέει: "Το αυγό όπου κι αν πέσει, θα σπάσει". Όποιος και να χτυπήσει την οικογένεια, άντρας, γυναίκα, παιδί, θα ζημιωθεί κι αυτός κι η οικογένεια. Η οικογένεια ενωμένη αντιμετωπίζει την κάθε επιβουλή.
        Στο Χριστό υπάρχει η πραγματική ισότητα. Όλοι είναι παιδιά του Θεού. Ο Χριστός δίνει αξία στον κάθε άνθρωπο ως εικόνα του Θεού. Δεν υπάρχει άρρεν και θήλυ, άντρας και γυναίκα, όλοι είναι ίσοι ενώπιον του Θεού. 
         Στην οικογένεια  ο άντρας  είναι η κεφαλή της γυναικός. Κι οι δυο έχουν κοινό σημείο αναφοράς την Εκκλησία και τις Εντολές του Χριστού. Άνδρας και γυναίκα υπακούουν στην Εκκλησία, η γυναίκα μέσω του άντρα. Αυτός είναι ένας τρόπος να είναι έχουν κοινό σημείο αναφοράς για να τους κρατάει ενωμένους. 
      Θα μου πείτε, γιατί  να  μην υπακούει ο άντρας στη γυναίκα κι οι δυο τους στην Εκκλησία;   Μια απάντηση είναι το γεγονός ότι ποτέ κανένας άντρας δεν παραπονείται  γιατί η γυναίκα του είναι υπάκουη, ενώ η γυναίκα παραπονείται όταν ο άνδρας  δεν έχει "πυγμή"!  Ίσως η γυναίκα να μην θέλει να έχει άμεση σύνδεση με το Θεό και την Εκκλησία Του. 
      Μια άλλη απάντηση, πιο επιστημονική, είναι ότι από τη φύση της η γυναίκα μεταφέρει στην καινούρια οικογένεια τις γονεϊκές της επιδράσεις. Αν ο άντρας υπακούει στη γυναίκα του αντί στην Εκκλησία, αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν θα κάνουν δική τους οικογένεια. Ίσως αυτό συμβαίνει με τους σώγαμπρους ή τους προικοθήρες.
     Κάθε ζωή έχει ένα νόημα. Ο άντρας κι η γυναίκα πρέπει να το βρουν, αλλιώς θα αρρωστήσουν. Κατά τον Γιουγκ το έργο κάθε γιατρού  είναι να οδηγήσει τον πάσχοντα  σ΄ αυτήν την ανακάλυψη και ότι αυτή συνεπάγεται μια σαφή θρησκευτική συνειδητοποίηση.
     Η σύγχρονη εποχή καταδιώκει την πίστη στο Θεό και μέσω αυτής την οικογένεια. Στόχος δεν είναι η πίστη, αλλά η οικογένεια. Το πιο χαρούμενο γεγονός στη ζωή του ανθρώπου, η γέννηση, η σύγχρονη εποχή το καταπολεμεί με κάθε μέσον. "Η κόλασή μου είναι οι άλλοι", λέει ο Γάλλος φιλόσοφος Σαρτρ. Ο ενδόμυχος φόβος του υπερπληθυσμού είναι το σύνδρομο κάθε πλουτοκράτη. Ο θεός του πλούτου μισεί την ανθρωπότητα.
    Δείτε πώς όλα τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις της σύγχρονης εποχής έχουν ως στόχο την μείωση του πληθυσμού της γης με τον περιορισμό των γεννήσεων, ακόμα και σε χώρες που ο πληθυσμός είναι γερασμένος και τείνει να εξαφανιστεί. Αρχαίες μέθοδοι αυτοσωτηρίας έρχονται στο προσκήνιο για τον ίδιο σκοπό, τις λιγότερες γεννήσεις. Ενδεικτικό παράδειγμα η γιόγκα. Όταν παρακολουθούσα γιόγκα όσοι συμμετείχαμε στο γκρουπ είτε είμαστε χωρισμένοι, είτε επρόκειτο να χωρίσουμε. 
    Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες μεθόδους αυτοσωτηρίας, όπως είναι ο αθεϊσμός, ο γνωστικισμός, ο έλεγχος του νου, ο υπερβατικός διαλογισμός, ο βουδισμός ζεν, ο ψυχολογισμός κ.α. 
    Το φως του Χριστού διαλύει τις ψευδαισθήσεις. Στο Χριστό δεν υπάρχει άρρεν ή θήλυ, βασιλεύς ή στρατιώτης, πλούσιος ή πένης ,  δίκαιος ή αμαρτωλός.
        Η σύγχρονη εποχή καταδιώκει  την  πίστη στον Ιησού Χριστό. Ο πιστός που δε βλέπει το διωγμό της πίστης, πρέπει να αρχίσει να αμφιβάλει για την πίστη του. Ο Κύριος είπε, αφού εμένα κατεδίωξαν, θα καταδιώξουν κι εσάς.
        Ο Χριστός είναι το θεμέλιο της ζωής. Ουδείς δύναται να βάλει άλλο θεμέλιο , από αυτό που υπάρχει,  ο Ιησούς Χριστός! Γιατί καταδιώκεται το θεμέλιο της ζωής; Η απειλή του διαβόλου κατά του Θεού είναι η ανυπαρξία. Ο διάβολος διαλύει την ενότητα του κόσμου και μέσα από την διάλυση πολεμάει τη ζωή. 
          Αυτό είχε γίνει αντιληπτό και πριν το Χριστό από τους αρχαίους Έλληνες. Ο μύθος του Κρόνου έχει αυτό το νόημα. Είναι ένας μύθος με χριστιανικό περιεχόμενο πριν το Χριστό. Οι αρχαίοι λόγιοι είναι οι πριν το Χριστό Χριστιανοί. Ο Κρόνος είναι ο χρόνος, δηλαδή η προσκόλληση στα παροδικά πράγματα. Κάθε ζωή έχει ένα νόημα. Ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του, αυτούς που δεν έχουν βρει το νόημα στη ζωή τους  
       Το μιαρό πνεύμα πολεμάει να καταστρέψει τη ζωή! Δείτε πώς επιβουλεύεται το πιο χαρούμενο γεγονός , τον ερχομό του καινούριου ανθρώπου στον κόσμου: τη γέννηση του ανθρώπου!
        Ο Χριστός ευλόγησε το γάμο και την οικογένεια. Η σύγχρονη εποχή ευτελίζει το γάμο και διαλύει την οικογένεια. Ο Χριστός ευλόγησε τα παιδιά. Το μιαρό πνεύμα απομακρύνει τα παιδιά απ΄ τους γονείς τους. Δεν υπάρχει επαφή μεταξύ τους. Δείτε πως διαφορετικές  ενέργειες στοχεύουν στο ίδιο πάντα αποτέλεσμα, στη μείωση των γεννήσεων:
      Λιγότερη συνοχή στην οικογένεια, λιγότερες γεννήσεις.

     
Περισσότερη ομοφυλοφιλία, λιγότερες γεννήσεις.
      Ευτελισμός του γάμου, λιγότερες γεννήσεις.
      Μεγαλύτερη ανεργία των νέων, λιγότερες γεννήσεις.
      Περισσότερο άγχος και ανασφάλεια, λιγότερες γεννήσεις.
      Τεκμήριο του τρίτου παιδιού, κατάργηση των φοροαπαλλαγών των πολυτέκνων, λιγότερες γεννήσεις.
       Ο Κύριος είπε πως είναι ένα με τους φτωχούς και τους ελάχιστους. Πως ό,τι γίνεται σε κείνους, γίνεται στον Ίδιο. Η αδικία σε βάρος τους είναι αδικία στον Κύριο. Αυτοί που φέρουν στο προσκήνιο αρχαίες αυτοκαταστροφικές μεθόδους και λαμβάνουν μέτρα όπως είναι το τεκμήριο του τρίτου παιδιού και η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των πολυτέκνων, να προσέξουν μήπως γίνουν βάρος στον Κύριο. Στην περίπτωση αυτή, ακόμα κι αν δεν λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη των ανθρώπων, θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη του Θεού!
      
 

1 σχόλιο:

yannidakis είπε...

“βράβευση τσι μέρας” για την Κυριακή σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου. Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση “ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ”. Καληνωρίσματα :[