28.7.12

"Διατί την λαλιάν την εμήν ου γινώσκετε;" (Ιωάν.η΄,42-52)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

           Χθες το πρωί σημείωσα στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο τις παρακάτω σειρές:
   
         "Διατί την λαλιάν την εμήν ου γινώσκετε; Ότι ου δύνασθε ακούειν τον λόγον τον εμόν. Υμείς εκ του πατρός του διαβόλου εστέ, και τα επιθυμίας του πατρός υμών θέλετε ποιείν. Εκείνος ανθρωποκτόνος ην απ΄ αρχής και εν τη αληθεία ουχ έστηκεν, ότι ουκ έστιν αλήθεια εν αυτώ. Όταν λαλή το ψεύδος εκ των ιδίων λαλεί, ότι ψεύστης εστί και ο πατήρ αυτού. Εγώ δε ότι την αλήθειαν λέγω, ου πιστεύετέ μοι. Τίς  εξ υμών ελέγχει με περί αμαρτίας; Ει δε αλήθειαν λέγω, διατί υμείς ου πιστεύετέ με; Ο ων εκ του Θεού τα ρήματα του Θεού ακούει. Δια τούτο υμείς ουκ ακούετε, ότι εκ του Θεού ουκ εστέ..... Αμήν λέγω υμίν, εάν τις τον λόγον τον εμόν τηρήση, θάνατον ου μη θεωρήση εις τον αιώνα."

         Η εποχή μας θέλει να κάνει "καλούς ανθρώπους", δίχως αγάπη. Γι΄ αυτούς είπε ο Κύριος: "Πόρναι και τελώναι προάγουσιν υμών εις την βασιλείαν του Θεού."

         "Καλοί άνθρωποι" δίχως αγάπη: το αγγλοσαξωνικό πρότυπο, που επιδιώκουν να το επιβάλλουν σε όλο τον κόσμο, ακόμα και με τη βία. " Θα συμμορφωθείτε με αυτό που θεωρούμε εμείς σωστό. Αν δεν το κάνετε, κακό σε λόγου σας, γιατί θα σας το επιβάλλουμε με τη βία."

         Η νοοτροπία αυτή δείχνει ψυχική ανισορροπία στον ψυχικό τομέα και αίρεση όσον αφορά στην πίστη της Εκκλησίας στον Άγιο Τριαδικό Θεό.

          Μόνο εμπόδιο στην επιβολή του αγγλοσαξωνικού προτύπου στον κόσμο είναι. η Ορθοδοξία.

         Απόδειξη η λυσσασμένη διάδοση των αιρετικών πλανών στον τόπο μας.

       


      

Δεν υπάρχουν σχόλια: