13.5.21

Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ


Γιατί θλίβομαι για τον αθεϊσμό; Στην πραγματικότητα βρίσκεται στο λυκόφως του. Θλίβομαι όμως ακόμα και για έναν άθεο. Γιατί; Αφού και όλος ο κόσμος να γίνει άθεος, πώς μπορεί να συγκριθεί με τον Παντοδύναμο Θεό; Όταν ο Θεός είναι μεθ ' ημών, ουδείς καθ ημών. Όσοι και να είναι οι άθεοι, στην πραγματικότητα δεν είναι κανένας.
Αυτοί που πιστεύουν στην αιωνιότητα είναι δειλοί, λέει ο άθεος. Άραγε είναι αυτό αλήθεια; Μήπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων το αντίθετο , ότι οι άθεοι φοβούνται και όχι οι χριστιανοί, οι οποίοι στηρίζουν την ελπίδα τους στο Θεό.
Οι άθεοι θεωρού το σύμπαν ότι είναι χάος αντίθετα με τους χριστιανούς , οι οποίοι πιστεύουμε ότι παντού στο Σύμπαν είναι η ενέργεια του Θεού και η αρμονία. Τα σύμπαντα πλησθήσσονται χρηστότητος, λέει ο Δαβίδ, χιλιάδες χρόνια πριν από σήμερα. Ποιοί λοιπόν φοβούνται; Αυτοί που προσβλέπουν στο Θεό ή αυτοί που τρέμουν μπροστά στο χάος; Ότι ο αθεϊσμός βρίσκεται στο λυκόφως, για να μην πω στο σκοτάδι φαίνεται ακόμα και από την Επιστήμη η οποία βεβαιώνει ότι υπάρχει αρμονία στο σύμπαν. (Χάϊζενμπεργκ).
Ποιός χαίρεται, λοιπόν, ο άθεος με το χάος ή οι πιστοί; "Πάντες οι πιστοί την αίγλη του νοερού φωτός απολαύουσι", λέει η Γραφή. Ο άνθρωπος του Θεού είναι άρτιος. Δεν χαίρεται στις ελλείψεις του, αλλά στην ολοκλήρωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: