11.4.21

Εκουσίως ασθενείς

   

Ο Ιησούς άλλους ασθενείς θεράπευε απ'' ευθείας , κι άλλους, τους ρωτούσε, αν θέλουν να τους θεραπεύσει.Από αυτούς που ρωτούσε άλλοι απορούσαν με την ερώτηση, επειδή δεν την περίμεναν κι άλλοι απαντούσαν αμέσως ότι ήθελαν να τους θεραπεύσει. Ένας τυφλός όταν άκουσε την ερώτηση του Ιησού, τί θέλει να του κάμη, απάντησε αμέσως χωρίς να κρύψει την έκπληξή του:
-Κύριε, ίνα αναβλέψω. (Κύριε, θέλω να δω)
Αυτοί που όπως ο τυφλός απαντούσαν αμέσως στην ερώτηση του Ιησού ότι ήθελαν να τους θεραπεύσει, θεραπεύονταν αμέσως. Στους άλλους που απαντούσαν με περιστροφές, διηγούμενοι την ιστορία της ζωής τους, ; έπρεπε να προηγηθεί η θεραπεία της ψυχής τους και συγκεκριμένα της θέλησής τους και κατόπιν να ακολουθήσει η θεραπεία του σώματος.
Θα μου πείτε, ποιά άλλη θεραπεία χρειάζεται π.χ. ένας παράλυτος για να θεραπευτεί η παραλυσία του; Κι όμως χρειάζεται άλλη θεραπεία πριν την θεραπεία της σωματικής παραλυσίας . Χρειάζεται η θεραπεία της ψυχικής του παραλυσίας.
Ρωτούσε π.χ. κάποιος που έπασχε από παραλυσία του σώματος. Τί θέλεις να σου κάνω; Ο ασθενής, απαντούσε , να με γιατρέψεις . Πιστεύεις ότι μπορώ να το κάνω;
Πόσοι από τους σημερινούς αρρώστους θέλουν πραγματικά να γίνουν καλά; Ή πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν καλά; Πόσοι δεν είναι εκούσια ασθενείς;
Μόσχος Λαγκουβάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: