14.11.16

Αιρέσεις, μια πραγματικότητα αξεχώριστη από την καθημερινή ζωή

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

 -Υποστηρίζεις ότι ευθύνονται οι αιρέσεις για τα δεινά του ανθρώπου; Ότι οι αιρέσεις δεν είναι ένα φαινόμενο καθαρά θεολογικό που αφορά την Εκκλησία αλλά είναι ΄μια πραγματικότητα η οποία είναι αξεχώριστη από την καθημερινή ζωή;

Υποστηρίζεις ότι οι αιρέσεις φταίνε που μένουν άνεργα τα παιδιά μας και ξενιτεύονται και που δεν έχουμε να πληρώσουμε τους φόρους και θα μας πάρουν τα σπίτια και που χάνουμε την Ελλάδα ως κρατική οντότητα και ως τόπος, γιατί οι κυβερνώντες παραδίδουν στους ξένους την εθνική κυριαρχία και ξεπουλούν τον τόπο μας σε αυτούς, που τους ανέδειξαν στην εξουσία.

-Ακριβώς αυτό υποστηρίζω.
-Πώς αποδεικνύεται αυτό;
-Αποδεικνύεται από την εμπειρία μας, εκτός αν δεν θέλουμε να γνωρίζουμε την αλήθεια.
-Πείτε μας ένα παράδειγμα.

-Ο Πάπας είναι αρχηγός κράτους που διαθέτει τράπεζες, διεξάγει εμπόριο, συνάπτει εμπορικές και άλλες σχέσεις με άλλα κράτη, μπορεί να κατασκευάζει και να κάνει εμπόριο ακόμα και όπλων και επηρεάζει την πολιτική διαφόρων χωρών, που ευθύνονται για τους πολέμους και για την καταδυνάστευση των λαών και των Εθνών.

-Μα και η Ορθοδοξία έχει σύνοδο, σχεδόν αλάθητη.
-Οι σύνοδοι έχουν σκοπό την καταπολέμηση των αιρέσεων. Σύνοδοι που όπως η πρόσφατη στην Κρήτη που δεν έγινε για την καταπολέμηση των αιρέσεων, αλλά για την νομιμοποίησή τους  είναι μεν σύνοδος ορθοδόξων κληρικών, αλλά  δεν είναι ορθόδοξη σύνοδος σύμφωνα με την Ορθόδοξη Διδασκαλία και Παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: