3.8.16

Οι Δυτικοί πρέπει να επιστρέψουν στην Ορθοδοξία


Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Οι Δυτικοί και οι Ρώσοι ανέπτυξαν σπουδαίο τεχνικό πολιτισμό και πρέπει εμείς οι άλλοι να τους έχουμε οδηγούς στον τομέα αυτόν.

Αλλά οι Δυτικοί δεν γνωρίζουν πώς να τον χρησιμοποιήσουν για την ειρήνη και την δικαιοσύνη και πρέπει να επιστρέψουν στην Ορθοδοξία, για να μάθουν.

Οι Δυτικοί κάνουν το ίδιο λάθος, όπως όλοι οι αιρετικοί. Στην Αμερική, μου είπε μια μέρα ο Αμερικανός ποιητής και φιλόσοφς Ρόμπερτ Λαξ, με τον χαρακτηριστικό τρόπου που μιλούσε:" Εμείς στην Αμερική, ακόμα και οι εβδομηντάρηδες λύνουμε τις διαφορές μας με το.... μποξ."

Για πολλοστή φορά θα επαναλάβω αυτό που δήλωσε ο Γάλλος φιλόσοφος του παραλόγου Αλμπέρ Καμύ, όταν ήρθε στην Αθήνα το 1957, αν δεν κάνω λάθος, ¨οτι οι Έλληνες πρέπει να μάθουν τους λαούς της Δύσης πώς να ζουν.

Το ίδιο πίστευε και ο μεγάλος Έλληνας Καθηγητής της Δογματικής π.Ιωάννης Ρωμανίδης, ο οποίος έλεγε ότι εμείς πρέπει να έχουμε τους Δυτικούς ως οδηγούς στον τεχνικό πολιτισμό και οι Δυτικοί πρέπει να έχουν οδηγό την Ορθοδοξία για να μάθουν να ζουν με το Πνεύμα.

moschoblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: