26.5.14

Εκφράζουν τους Έλληνες τα πολιτικά κόμματα;

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Το πολιτικό σύστημα είναι σύστημα των φεουδαρχών της Δύσης. Εννοείται ότι ως δικό τους δημιούργημα εκφράζει και τη βουλησιαρχία τους.
Εκφράζει άραγε και τους Έλληνες; Στους Έλληνες κανένας δεν ακούει ευχάριστα αυτόν που αυτοπροβάλλεται.Το φεουδαρχικό σύστημα της Δύσης έκανε την αυτοπροβολή επιστήμη.
Τί λέει το φεουδαρχικό σύστημα για την ειλικρίνεια; Δεν έχει σημασία η ειλικρίνεια. Η υποκρισία είναι αποδεκτή από το φεουδαρχικό σύστημα.
Τα πολιτικά κόμματα είναι υποκριτικά όσον αφορά τη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία και την αποχή αυτών που απέχουν από αυτήν. .Θεωρούν τη συμμετοχή τους στις εκλογές έντιμη και νόμιμη, ενώ την αποχή των άλλων την υποτιμούν και τη θεωρούν μη νόμιμη.
Είναι έντιμο να προβάλει το κάθε κόμμα τον εαυτό του ως μόνη αξία και να υποτιμά την αξία των άλλων; Δεν είναι αυτό σαν να θεωρεί ότι μόνο η δική του συμμετοχή υπάρχει; Τα άλλα κόμματα είτε συμμετέχουν είτε απέχουν είναι το ίδιο.
Πώς αναγνωρίζει το κάθε κόμμα στον εαυτό του την ευχέρεια να μην του αρέσουν τα άλλα κόμματα, και στους άλλους δεν τους επιτρέπει να μην τους αρέσει κανένα απολύτως κόμμα. Δεν είναι αυτό μεγάλη υποκρισία.
Αν δεν σ΄ αρέσει παρά μόνο το δικό σου κόμμα, πρέπει να αφήσεις και στην αποχή να μην της αρέσει κανένα κόμμα.
Τί έχουν να πουν τα κόμματα, που κανένα δεν πλησίασε τα ποσοστά της αποχής.
Πώς δέχονται τα κόμματα να καταλαμβάνουν την εξουσία, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα των πολιτών δεν τους θέλει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: