16.5.14

Υπέρ της αποχής

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

- Σε συγχαίρω, μου είπε ο φίλος μου, όταν του έδωσα πίσω το φάκελο για κάποιον δικό του. Αλλά δεν καταλαβαίνω, γιατί είσαι υπέρ της αποχής; Γιατί δεν απολαμβάνεις το ωραίο αυτό αίσθημα, ότι ενδιαφέρονται για σένα γνωστοί και φίλοι, που βάζουν υποψηφιότητα.

-Ακριβώς γι΄ αυτό είμαι υπέρ της αποχής. Γιατί΄δεν θέλω να νιώσω το κενό, όταν την επομένη των εκλογών, όλος αυτός ο κόσμος θα με αγνοήσει παντελώς.

-Μήπως το ίδιο δεν θα γίνει και με εμάς που θα ψηφίσουμε; Μήπως κι εμείς δεν θα έχουμε την πικρή γεύση ότι έγραψαν την ψήφο μας στα παλιά τους τα παπούτσια;

-Είναι άλλο να πίνεις το ποτήρι της απογοήτευσης λίγο λίγο και ανεπαίσθητα, παρά να το κατεβάσεις ολόκληρο με μιας.

-Δεν έχεις κανένα πιο ουσιαστικό λόγο, από αυτόν, υπέρ της αποχής.

-Ο ουσιαστικός λόγος είναι ότι ξέρω, όπως όλοι ξέρουν, ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί και δεν είναι μόνον οι πολιτικοί υπεύθυνοι γι΄ αυτό. Αν είμαστε ειλικρινείς το νόημα της αποχής είναι ακριβώς αυτό. Ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί γιατί δεν είναι καν δημοκρατία, και φέρει μόνο το όνομά της.

Ενώ όλοι ξέρουμε ότι η δημοκρατία δεν λειτουργοί και ότι δεν είναι καν δημοκρατία, εντούτοις ψηφίζοντας νομιμοποιούμε τη λεγόμενη δημοκρατία και εμποδίζουμε τη χώρα μας να αποκτήσει αληθινή δημοκρατία, όπως της αξίζει.

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Είμαστε λίγοι, αλλά αληθινοί.

κχ