10.5.12

Όλα φανερώνονται στην ψυχή

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

       Όλα φανερώνονται όταν η καρδιά είναι καθαρή από τα πάθη. Το Ευαγγέλιο λέει πως όλα θα φανερωθούν και τίποτε δεν θα  μείνει κρυφό.

      Οι ψυχές επικοινωνούν  στο ανώτερο, στο πνευματικό επίπεδο. Αυτήν την έννοια έχει η γνωστή ρήση, "τα ανώτερα πνεύματα συναντώνται".

      Πρόσεχε λέει η Γραφή να μη μπαίνουν μέσα στην καρδιά σου μάταιες σκέψεις. Η Εντολή του Κυρίου είναι να επαγρυπνούμε  και να προσευχόμαστε . Να μη  μας ξεγελάει ο θόρυβος των αισθήσεων. Να προσέχουμε  τα λόγια της προσευχής του Ιησού.

      Ο Ναθαναήλ θαύμασε όταν ο Ιησούς του είπε ότι τον γνωρίζει πριν τον δει. Θα δεις πολύ μεγαλύτερα από αυτό, τον διαβεβαίωσε ο Ιησούς.Θα δεις τους αγγέλους του ουρανού να υπηρετούν τον Υιό του ανθρώπου. Σε άλλο σημείο είπε στους μαθητές Του πως παρόμοια θαύματα που έκανε Εκείνος θα κάνουν και οι μαθητές Του και μεγαλύτερα ακόμη, εννοώντας τα θαύματα της πίστεως.

       Χάρις στην πίστη  ο Μωυσής αρνήθηκε  να είναι ο υιός της θυγατέρας του Φαραώ και να απολαμβάνει την πρόσκαιρη ηδονή που του χάριζε η ιδιότητά του αυτή. Αντί του θησαυρού των Αιγυπτίων προτίμησε τον ονειδισμό του Χριστού.

       Ο πιστεύων ονειδίζεται από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα.

     

       

     

     

Δεν υπάρχουν σχόλια: