20.11.11

Tο μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα νικώντας θα πάθουν πανωλεθρία!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Πλησιάσατε στην πόλη του Θεού του ζώντος"
(Εβρ.12,22)


Το μνημόνιο (και το πολιτικό σύστημα) όταν γίνεται ισχυρό ηττάται! Όταν ετοιμάζεται να πανηγυρίσει παθαίνει πανωλεθρία! Το Κακό εξαφανίζεται όταν θριαμβεύει. Αυτό σημαίνουν τα λόγια του Ευαγγελίου "αυτός που αδικεί ας αδικεί ακόμα"!
Όταν δείς, ευγενικέ αναγνώστη, το μνημόνιο να γίνεται ολοένα και πιο σκληρό, πιο βάρβαρο, και το πολιτικό σύστημα εφιάλτης που παραδίδει τη χώρα σου στον Εχθρό αμαχητί, να χαίρεσαι κάθε χαρά! Ο Ιησούς προπορεύεται και μετατρέπει τις ήττες σε νίκες. Στην αποθάρρυνσή σου συμβαδίζει ο Ιησούς και εγκαθιστά βέβαιες ελπίδες.
Το μνημόνιο κι οι πολιτικοί στην Ελλάδα ανεβαίνουν σ΄ ένα βουνό ψηλαφητά, για να φτάσουν στην κορυφή, όπου τους περιμένουν το ζοφερό σκοτάδι,οι θύελλες και οι κεραυνοί.Οι χριστιανοί, λέει ο Απόστολος Παύλος είναι πολίτες στην πόλη του Θεού. Δεν ξαναγίνονται δούλοι. Έχουν κληθεί να ζουν εν ελευθερία.
Το μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα απειλούν τον κόσμο,πως δεν μπορεί κανείς να ζει, αν δεν παραιτηθεί απ΄ την ελευθερία του. Πού είναι εκείνοι που ξέσχιζαν τα ρούχα τους για τον ρατσισμό; Δεν είναι αυτό γενοκτονία για τις ευπαθείς κατηγορίες των ανθρώπων, για τους αρρώστους, για τους γέρους, για τους φτωχούς, για τους ανέργους; Τί είναι αυτό, να σε απειλούν ότι δεν θα ζήσεις, αν δεν γίνεις δούλος τους;
Με το φόβο του υπερπληθυσμού που κατέχει τους τεχνοκράτες και την πάμπλουτη άρχουσα τάξη, ποιος μπορεί να είναι βέβαιος για τη ζωή του; Ποιος είναι βέβαιος ότι δεν θα βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη σε μια από τις ευπαθείς κατηγορίες των ανθρώπων;
Η Εκπαίδευση ονομάζεται "διαρκής μάθηση" για να δείξει ότι δεν υπάρχει αιώνια αλήθεια των πραγμάτων, ούτε αιώνιες πνευματικές αξίες, γιατί τις αλλάζουν εκείνοι που έχουν την εξουσία, για να παραμείνουν αιώνια σ΄ αυτήν.
Το μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα τρέμουν τη μαζική αντίσταση εναντίον τους όταν γίνει κοινή συνείδηση ότι η αδικία σε κάποιον από μας είναι αδικία σε όλους. Όταν η αδικία γίνεται κατανοητή ως προσωπική αδικία, όταν θα έχουμε αυτοκατανόηση ως σύνολο η αυτοοργάνωση του λαού θα γίνει από μόνη της.
Η αντίσταση είναι προσωπική που σημαίνει ότι γίνεται στο πεδίο της προσωπικής ζωής του καθενός από μας, ο οποίος καλείται να υπερασπιστεί στον εαυτό του, όχι μόνο την δική του ελευθερία ή την ελευθερία των δικών του, αλλά την ελευθερία όλων. Αυτό σημαίνουν τα λόγια του Ευαγγελίου, "θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει".Το Μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα πολεμούν την Ορθοδοξία, για να μην γνωρίσει ο κόσμος την αλήθεια και θεραπευθεί.
Τα μνημόνια και τα πολιτικά συστήματα, όπως κι αυτοί που τα επινοούν και τα επιβάλουν για να καταδυναστεύουν τους λαούς, κατατροπώνονται όταν έρθει η ώρα τους και τίποτε δεν μένει από αυτά, ενώ οι λαοί πορεύονται στους αιώνες.

1 σχόλιο:

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Παράδοση η πηγή του Κακού είναι ο Διάβολος, το πνεύμα της πονηρίας.

Αυτό σημαίνει ότι Κακό δεν έχει να κάνει μόνο με θεωρίες και συστήματα, αλλά με ανθρώπους, οι οποίοι εγκολπώνονται το πνεύμα της πονηρίας.

Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το νόημα του στίχου του Λόρκα,"έχουν μια μάταιη αστρονομία της βίας μέσα στα κρανία τους).

Δηλαδή έχουν στο νου τους πονηρά συστήματα, και χρησιμοποιούν τη βία για να χωρέσει σ΄ αυτά η πραγματικότητα.

Ως προς την άμυνα στη βία των συστημάτων, νομίζω ότι έχουν εφαρμογή τα λόγια του Κυρίου, να ζείτε σ΄ αυτόν τον κόσμο, χωρίς να είσθε από τα στοιχεία αυτού του κόσμου και χωρίς να εφαρμόζετε τις μεθόδους αυτού του κόσμου.

Η ελπίδα μου είναι ο Ιησούς που μετατρέπει τις ήττες σε νίκες.
Νίκη είναι η θετική συνειδητοποίηση ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε μόνο με το φυσικό κόσμο. Αυτό μέρα με τη μέρα γίνεται γενική συνείδηση.

Με αυτό το σκεπτικό πιστεύω ότι η αιτία του Κακού είναι η αμαρτία που διαπράττεται στο σύστημα, που ευνοεί να αποδίδεται στα πράγματα η λατρεία που οφείλουμε στο Θεό.