2.11.11

Η Ευρασιατική Ένωση, διέξοδος για την Ελλάδα

Πηγή:arnews

Αθήνα 1 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ευρασιατική Ένωση, διέξοδος για την Ελλάδα. Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πατριωτικού Μετώπου, ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη του Κινήματος στο νέο υπό ίδρυση διεθνή πολιτικό φορέα που ανήγγειλε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Με πλήρη ομοφωνία του ανώτατου οργάνου του Κινήματος, του Πολιτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η εισήγηση του Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρου Βιτάλη, για ένταξη του ΠΑΜ, στον νέο διεθνή πολιτικό φορέα, της Ευρασιατικής Ένωσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η εισήγηση αυτή, ήταν αποτέλεσμα πολλαπλών και πολυήμερων επαφών που είχε κλιμάκιο του Πατριωτικού Μετώπου στη Μόσχα, με παράγοντες τόσο της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όσο και με στελέχη της Ευρασιατικής Ένωσης, στην οποία συμμετέχουν κρατικές οντότητες και πολιτικοί φορείς.

Στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, ο κ. Σταύρος Βιτάλης, αναφέρθηκε στα εξής δεδομένα, τα οποία διαμορφώνονται στην Πατρίδα και στο Λαό μας, μετά την τεράστια οικονομική, πολιτική, εθνική και κοινωνική κρίση, την οποία επέβαλαν στον τόπο μας, οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εγχώριοι συνεργάτες τους:

1. Η Δύση, από την εγκατάλειψή του Μικρασιατικού Ελληνισμού στους σφαγείς του Μουσταφά Κεμάλ και του Τοπάλ Οσμάν, το στήσιμο του αδελφοκτόνου εμφυλίου και του καταστροφικού εμφυλιοπολεμικού σκηνικού, την προδοσία της Κύπρου, το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου στα Ίμια και τέλος, με την πρόσφατη υποκριτική και κερδοσκοπική συμπεριφορά της στο θέμα του χρέους και την υφαρπαγή της εθνικής μας κυριαρχίας, έχει αποδείξει επανειλημμένα στο διάβα των τελευταίων 11 δεκαετιών πως, και δεν μπορεί και δεν θέλει, να αποδεχθεί την Ελλάδα, ως έναν ομότιμο εταίρο στο πλαίσιο της αρχής της αμοιβαιότητας.

2. Η διέξοδος από την «κρίση» που βιώνουμε, με το περίφημο «κούρεμα» που προτείνουν οι συνεργάτες των τοκογλύφων, ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑ-εγχώριοι πολιτικοί, μόνο την πλήρη αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού αλλά και την υποθήκευση για τις επερχόμενες δεκαετίες της εθνικής μας οικονομίας και ανάπτυξης εγγυούνται, την ίδια ώρα που «τακτοποιούν τους ημέτερους» των τραπεζιτικών, χρηματιστηριακών και λοιπών (hedge funds, mutual funds, CDS κλπ) παρασιτικών οικονομικών δραστηριοτήτων.

3. Στα εθνικά θέματα: α) Η διάνοιξη της διώρυγας στα στενά των Δαρδανελίων στο πλαίσιο της επιθετικής κατά της Ελλάδας πολιτικής Ερντογάν-Νταβούτογλου και η ουσιαστική επαναφορά του ιστορικού «Ανατολικού Ζητήματος», με στόχο την παράκαμψη της συνθήκης του Μοντρέ (της ελεύθερης δηλαδή ναυσιπλοΐας στα στενά) και τον αποκλεισμό των Ρώσων από τα «ζεστά νερά» του Αιγαίου και της Μεσογείου. β) Η παράλληλη ανάπτυξη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επιθετική διάταξη («Βαριοπούλα» στον Έβρο, οι καθημερινές παραβιάσεις του FIR Αθηνών αλλά και του εθνικού εναέριου χώρου, η επιθετική ανάπτυξη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, η επιθετική ανάπτυξη UAV (μη επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών) στα παράλια της Μικράς Ασίας κλπ) και γ) η «επιχείρηση συνεκμετάλλευσης» των αποθεμάτων των φυσικών ενεργειακών πόρων του χερσαίου αλλά και θαλάσσιου ελληνικού εθνικού χώρου, η οποία συναποφασίσθηκε από τον Γ.Α. Παπανδρέου στη Σύνοδο του Αζερμπαιτζάν σε αγαστή συνεργασία με τον Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν και αυτήν την στιγμή υλοποιείται με την εγκατάσταση του αγωγού Transadriatic (από εταιρίες γερμανικών συμφερόντων) στη χώρα μας, καταδεικνύουν, τον σαφή προσανατολισμό της Δύσης, στον κατακερματισμό του εθνικού κορμού της Πατρίδας μας.

Ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου, στην εισήγησή του στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ζήτησε από το ανώτατο πολιτικό όργανο του ΠΑΜ, να εγκρίνει τις εξής προτάσεις, ως πολιτικές θέσεις του Κινήματος:

1. Το Πατριωτικό Μέτωπο, υποστηρίζει πλήρως την απόφαση του Πρωθυπουργού της Ρωσίας κ. Βλάντιμιρ Πούτιν, για την συγκρότηση της Ευρασιατικής Ένωσης, ως μια σημαντικότατη εξέλιξη για την Τελωνειακή αλλά και Οικονομική Ένωση των χωρών-μελών της. Όπως εξ’ άλλου αναφέρεται σε σχετική του τοποθέτηση ο κ. Πούτιν, «το μοντέλο μιας υπερεθνικής ένωσης, μπορεί να σταθεί στον σύγχρονο κόσμο, ως ένας ισχυρότατος παράγοντας ανάπτυξης και σταθερότητας, τόσο για όλα τα μέλη της, όσο και για την διεθνή κοινότητα».

2. Το Πατριωτικό Μέτωπο αναγνωρίζει πως κάτω από τις υφιστάμενες συνθήκες, η Ελλάδα, μπορεί να θέσει σήμερα κιόλας ως προτεραιότητα, όλες εκείνες τις δυνατότητες ανάπτυξης των σχέσεων με την Ευρασιατική Ένωση, με την προώθηση όλων των αναγκαίων πολιτικών διεργασιών και του διαλόγου μεταξύ των ελληνικών και ρωσικών πολιτικών φορέων.

3. Η ευκαιρία για την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρασιατική Ένωση, είναι σε αυτήν την συγκεκριμένη συγκυρία, μοναδική διέξοδος για τη χώρα μας.

4. Το Πατριωτικό Μέτωπο, εκφράζει παράλληλα με την πολιτική του πρωτοβουλία, την απόφαση να είναι ο πρώτος Πολιτικός φορέας ο οποίος προχωρά στην ανάπτυξη στο μέγιστο δυνατόν βαθμό σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, με όλους τους Πολιτικούς Φορείς, τόσο τους Ρωσικούς, όσο και των υπολοίπων χωρών, οι οποίοι έχουν δηλώσει τη διάθεσή τους για συμμετοχή και υποστήριξη της Ευρασιατικής Ένωσης.

5. Το Πατριωτικό Μέτωπο, έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία της διεκπεραίωσης όλων εκείνων των απαραίτητων διαδικασιών και πολιτικών πρωτοβουλιών, για την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρασιατική Ένωση.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, ενέκρινε με απόλυτη ομοφωνία την εισήγηση του Προέδρου του, εξουσιοδοτώντας τον παράλληλα να ενημερώσει για την απόφαση αυτή, όλους τους Εθνικούς και Διεθνείς Πολιτικούς Φορείς.

Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι, η απόφαση αυτή του Πατριωτικού Μετώπου, ανοίγει μια νέα ιστορική πορεία για τον προσανατολισμό της χώρας διεθνώς, ενώ παράλληλα, επαναπροσδιορίζει τα θεμέλια για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, αξιοπρεπή και κυρίως μιαν Ελλάδα,πρωταγωνιστή στις διεθνείς εξελίξεις και όχι «φτωχό συγγενή», όπως δυστυχώς την έχουν μετατρέψει οι νεοταξίτες «ατζέντηδες» των τοκογλύφων, οι οποίοι κυβερνούν σήμερα την χώρα.

Παράλληλα, το Πατριωτικό Μέτωπο, με την επιλογή του αυτή, επαναβεβαιώνει την ιδρυτική του διακήρυξη, η οποία ως έναν από τους κύριους πυλώνες της πολιτικής του έχει, την ανάπτυξη των φυσικών-ιστορικών συμμαχιών της χώρας, οι οποίοι όποτε ενεργοποιήθηκαν (βλ. Βαλκανικοί πόλεμοι συνθήκες των Σεβρών και του Βουκουρεστίου), επέτρεψαν στη χώρα να μεγαλουργήσει, τόσο προς όφελος του Έθνους, όσο και προς όφελος του Ελληνικού Λαού.

http://arnews.ru/news/1460365.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: