27.8.11

Είσαι πάντα μαζί μου Ιησού;


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες μέχρι τη συντέλεια του αιώνος". "Όπως ήταν την εποχή του Νώε, έτσι θα γίνει με την παρουσία του υιού του ανθρώπου. Όπως τις μέρες πριν τον κατακλυσμό οι άνθρωποι έτρωγαν και έπιναν...και δεν κατάλαβαν τίποτε, έως ότου ήρθε ο κατακλυσμός και τους αφάνισε όλους, έτσι θα γίνει και με την παρουσία του υιού του ανθρώπου." Με αυτά τα λόγια ο Κύριος μας βεβαιώνει ότι είναι πάντα μαζί μας και ότι η παρουσία Του στη ζωή μας θα είναι τρομερή για κείνους που αδιαφορούν γι΄ αυτήν.
"Όλα τα βιβλία του κόσμου, λέει ο άγιος Αυγουστίνος, όλα τα μυαλά των ανθρώπων κι ό,τι παράγουν, όλα αυτά μαζί δεν αξίζουν ούτε την παραμικρή έκφραση ελέους." Γιατί η παραμικρή έκφραση ελέους είναι τόσο πολύτιμη; Στην παρουσία του Ιησού αναφέρεται επίσης ο στίχος του Δαβίδ, "το έλεός σου, Κύριε, καταδιώξει με πάσας τας ημέρας της ζωής μου."
Η παρουσία του Ιησού στη ζωή μας σημαίνει για κείνους που έχουν δεχθεί τη θεία χάρη, ότι ζούν από τώρα στο χρόνο της βασιλείας του Θεού. Είναι οι άνθρωποι για τους οποίους ο Ιησούς λέει,"τότε δύο έσονται εν τω αγρώ, ο εις παραλαμβάνεται και ο εις αφίεται."
Στην πορεία του Ιησού προς Εμμαούς τα μάτια των δυο μαθητών Του που πορεύονταν μαζί Του "εκρατούντο κλειστά". Όταν τον γνώρισαν την ώρα που τεμάχιζε τον άρτο ένιωσαν τόση λαχτάρα, που ευχόταν να καιγόταν η καρδιά τους, όταν περπατούσε μαζί τους και τους εξηγούσε τις Γραφές.
Την ίδια λαχτάρα κι ανυπομονησία για την αίσθηση της παρουσίας του Ιησού νιώθει κάθε πιστός: Δεν καίγεται η καρδιά μας που ο Ιησούς είναι μαζί μας όλες τις μέρες κι εμείς δεν αισθανόμαστε την αγαπημένη παρουσία Του; Τα λόγια αυτά ισχύουν για κάθε πιστό.
Θα δεχόμαστε άραγε να μένει καθαρή η καρδιά μας χάριν της παρουσίας του Κυρίου;


Δεν υπάρχουν σχόλια: