9.12.09

Οι διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς είναι λάθος

Μ.Ε.Λαγκουβάρδου

Το λάθος της Ελλάδος με την νόσφιση του ονόματος της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς, γιατί για νόσφιση πρόκειται, είναι ακριβώς αυτό. Ότι διαπραγματεύεται μαζί τους όπως με κάποιους που την κλέβουν φανερά, ενώ εκείνη κάνει "τα στραβά μάτια". (Νοσφίζομαι σημαίνει ιδιοποιούμαι, σφετερίζομαι κάτι που δεν μου ανήκει)Οι Ελληνικές κυβερνήσεις όσο συνεχίζουν την τακτική των διαπραγματεύσεων με τον κλέφτη θα γίνονται αφορμή να γελάει όλος ο κόσμος με τους Έλληνες ιδίως οι επίβουλοι εχθροί τους.
Οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα, ότι καμία χώρα στον κόσμο ούτε και όλες μαζί οι χώρες του κόσμου δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν τους Σκοπιανούς να φέρουν το όνομα της Μακεδονίας εκτός από την Ελλάδα. Καμία αναγνώριση μεγάλης ή μικρής χώρας δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά τους. Το ίδιο άχρηση είναι γι΄ αυτούς και η αναγνώριση όλων των χωρών του κόσμου, χωρίς την παραχώρηση της Ελλάδος.
Αυτός είναι ο λόγος που οι Σκοππιανοί δεν έχουν ανάγκη να διαπραγματεύονται με οποιονδήποτε άλλον το όνομα, παρά μόνο με την Ελλάδα, γιατί από καμιά άλλη χώρα δεν μπορούν να διεκδικήσουν εδάφη με βάση το όνομα της Μακεδονίας παρά μόνο από την Ελλάδα. Η υπογραφή της Ελλάδος δεν είναι απλή αναγνώριση, αλλά είναι παραχώρηση η οποία δημιουργεί τίτλον κυριότητας και νόμω βάσιμη αιτία για τις εδαφικές τους διεκδικήσεις εις βάρος της.
Η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς εν γνώσει των εδαφικών τους απαιτήσεων αποτελεί οπωσδήποτε προδοτική ενέργεια και κανένας Έλληνας πολιτικός δεν θα τολμήσει να προβεί σ΄ αυτήν , ούτε όλα μαζί τα πολιτικά κόμματα .
Αν η Ελλάδα υποχωρήσει εδώ οι απαιτήσεις εις βάρος της δεν θα σταματήσουν ποτέ με αποτέλεσμα να υπάρχει στην περιοχή μας μια μόνιμη απειλή της ειρήνης. Οι Έλληνες θα πληρώνουμε συνεχώς την παθητική στάση και την ενδοτικότητα και δειλία των πολιτικών μας των τελευταίων ετών.
Το ψέμα διαφέρει από την αλήθεια επειδή προσπαθεί να πείσει ότι είναι αληθινό, ενώ η αλήθεια δεν έχει ανάγκη να αποδείξει ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Το ψέμα φοβάται να μην αποκαλυφθεί. Αν αποκαλυφθεί συνήθως εξαφανίζεται, σαν το φίδι κάτω από την πέτρα. Στην εποχή μας που το κακό δρα απροκάλυπτα ο κλέφτης έχει αποκτήσει αυθάδεια και θρασύτητα και ζητεί δικαιώματα αντί να σκύβει το κεφάλι κάτω από ντροπή.
Αυτός που πληρώνει με κάλπικο νόμισμα έχει ανάγκη να πείσει ότι είναι γνήσιο. Αυτός που το λαμβάνει πρέπει απλώς να έχeι τα μάτια του ανοιχτά για να αποκαλύψει την απάτη. Αρκεί που αποκαλύπτει ότι είναι κάλπικο και δεν το δέχεται. Δεν έχει ανάγκη να συζητάει και να διαπραγματεύεται με αυτούς που μεταχειρίζονται τη νοθεία και την απάτη.


moschoblog.blogspot

1 σχόλιο:

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Κανένα σχόλιο. Θα διαβάσω το βιβλίο των αμαρτιών μου. Γράφει:
"Ανθρωπαρέσκεια. Δεν πρέπει να απαλλαγείς κάποτε από το πάθος σου αυτό; Δεν υπάρχουν άλλα πιο πολύτιμα πράγματα για σένα απ΄ το να σε επιβραβεύουν για τα κείμενα που γράφεις; Δεν πρέπει να απαλλαγείς κάποτε από τη ματαιοδοξία σου;"
Κάτι άλλαξε τον τελευταίο καιρό.
Οι εφημερίδες δεν θέλουν τα άρθρα μου. Κι εγώ που σκοτώνομαι να τα γράφω!
Πόσο με ευχαριστούν να διαβάζω τα λόγια εκείνου του αγίου που έλεγε
πως αν άρεσε στους ανθρώπους δεν θα ήταν δούλος του Χριστού.

Μόσχο, θυμήσου πως η βασιλεία του Θεού είναι τόσο μικρή σαν τον σπόρο του σιναπιού και γίνεται ολόκληρο δέντρο.

Σε τρεις μέρες, στις 12 Δεκεμβρίου συμπληρώνεις τα εξήντα εννιά σου χρόνια και μπαίνεις στα εβδομήντα κι ακόμα η βασιλεία του Θεού μέσα σου είναι τόσο μικρή όσο ένας σπόρος του σιναπιού;
Τόσο λίγο πολύτιμη είναι για σένα και τόσο άλλα μηδαμινά πράγματα έχουν μεγάλη σημασία για σένα.

Μου θυμίζεις τους καυμένους τους Αφρικάνους που τους ξεγελάσουν οι Ευρωπαίοι αποικιοκράτες και τους έπαιρναν τα διαμάντα με αντάλλαγμα καθρεφτάκια, ψεύτικες γιαλιστερές χάντρες και άλλα τέτοια ευτελή αντικείμενα.
Εμάς εδώ τώρα οι νεοαποικιοκράτες μας αρπάζουν την ψυχή με υλικά ανταλλάγματα.