11.7.20

Ο Θεός μετατρέπει τους διώκτες σε υπηρέτες !

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου
Ο Θεός μετατρέπει τους διώκτες σε υπηρέτες. Φυσικά οι διώκτες του Θεού δεν γνωρίζουν ότι υπηρετούν το σχέδιο του Θεού. Αν τον γνώριζαν δεν θα το έκαναν. Ούτε ένα σπουργίτι δεν πέφτει κάτω χωρίς να το γνωρίζει ο Θεός. Ούτε τα νοήματα ούτε τα λόγια περνούν απαρατήρητα. Η Γραφή λέει να προσέχουμε να μη γεννηθεί μέσα μας μάταιος λόγος. Πόσο μάλλον τα έργα των ανθρώπων!
Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πάντα αυτό που κάνουν. Άλλα μελετούν να κάνουν και άλλα ο Θεός κελεύει. Άλλα μελετούν οι Τούρκοι που μετατρέπουν τον Ιερό Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας , στην Κωνσταντινούπολη και την μετατρέπουν, οι αδαείς (!) , σε τουρκικό τζαμί, και άλλα ο Θεός κελεύει.
Δεν γνωρίζουν ότι προσεύχονται μέσα στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας. Και δεν μπορούν να το γνωρίζουν , ,επειδή δεν γνωρίζουν τον εαυτό τους. Δεν γνωρίζουν τη δομή του μέγιστου Ορθόδοξου Χριστιανικού Ναού και την δύναμή του προς αυτούς που προσεύχονται εντός του. Αγνοούν τη δύναμη των χριστιανικών συμβόλων και αφήνονται σ' αυτήν.
Κανείς εκτός από την Εκκλησία μας δεν γνωρίζει τη δύναμη των χριστιανικών συμβόλων στην ψυχή μας, των ιερών ναών, των αγίων εικόνων κ.ά.
Εν τη αγνοία τους, ,παραδίδονται στην ιερή ατμόσφαιρα, η οποία δεν αλλάζει, επειδή σκεπάζονται κάτω από σκεπάσματα, που δείχνουν ότι οι άνθρωποι αγνοούν την ιερότητα, την ωραιότητα και τη δύναμη του συμβολισμού του. Αν δεν την αγνοούσαν δεν θα μετέτρεπαν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, για να ομολογούν για πάντα ότι ποτέ δεν είναι, όπως ποτέ δεν ήταν δική του. Η πίστη των Ελλήνων ότι "πάλι δικά μας θα 'ναι", έχει βαθύτατο νόημα! "Ουκ έρχεται η Βασιλεία του Θεού δια παρατηρήσεως!" Λουκ,17,20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: