22.7.18

Το άγχος της επιβίωσης προκαλείται από τα υλικά αγαθά


Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Αν η αιτία του άγχους της επιβίωσης που βασανίζει τον σημερινό κόσμο ήταν η στέρηση των υλικών αγαθών, το άγχος της επιβίωσης, δεν θα ‘πρεπε να το νιώθουν και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό αυτοί που δεν στερούνται τα υλικά αγαθά.

Όταν βλέπω την αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλει ο σημερινός κόσμος να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά αγαθά, για να γλυτώσει από το άγχος της επιβίωσης, γελάω. Σαν να είναι τα χρήματα που λείπουν απ΄ τους ανθρώπους για να είναι ευτυχισμένοι.

Ο σημερινός κόσμος νομίζει πώς θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένος με το να προσθέτει όσο γίνεται περισσότερα υλικά αγαθά. Αλλά ο κόσμος παγιδεύτηκε από την προπαγάνδα των πολιτικών. Έπεισαν τον κόσμο πως ο θεός είναι ο θεός του χρήματος.

Ο σύγχρονος άνθρωπος έβγαλε το Θεό απ΄ την ψυχή του για να νιώσει ως αναγκαίο επακόλουθο το υπαρξιακό άγχος ή άγχος της επιβίωσης, που νιώθουμε όταν απομακρυνόμαστε απ΄ το Θεό. Όσο νωρίτερα αντιληφθεί τι έγινε και μεταμεληθεί τόσο καλύτερα γι΄ αυτόν.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει πέρα τους πολιτικούς που θεωρούν ότι η μόνη αξία στη ζωή είναι το χρήμα! ΟΙ πολιτικοί αυτοί εξευτελίζουν τις ανθρώπινες αξίες και τις αντικαθιστούν με το χρήμα.

Το μόνο όπλο που υπάρχει για τον αγώνα του σημερινού ανθρώπου για την ελευθερία του είναι η αυτογνωσία. Να γνωρίσει τον εαυτό του και να διαλέξει τον αγώνα για την ελευθερία. «Ζητείτε πρώτον την βασιλεία του Θεού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν», είπε ο Κύριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: