21.7.18

Κόλαση και Παράδεισος

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Λένε και το πιστεύω , ότι ο παράδεισος και η κόλαση ξεκινάει από εδώ και πως αν εδώ δεν είμαστε στον παράδεισο ούτε και μετά το θάνατο του σώματος θα μπούμε στον παράδεισο και πως αν εδώ είμαστε στην κόλαση, αν δεν μετανοήσουμε θα εξακολουθήσουμε τη φριχτή ζωή στην κόλαση κι όταν φύγουμε από εδώ.

Και επειδή τον παράδεισο δεν τον ζούμε εδώ στη γή, δεν μπορούμε και να τον περιγράψουμε. Αντιθέτως μπορούμε πολύ καλά να περιγράψουμε την κόλαση. Πώς είναι λοιπόν η κόλαση; Η κόλαση είναι όπως ακριβώς τη ζούμε, δηλαδή είναι ζωή με οδύνη, λύπη και στεναγμό. Αν τα νιώθετε τα αισθήματα αυτά δεν είναι ανάγκη να σπουδάσετε θεολογία και να διαβάσετε θεολογικά βιβλία αλλά δείτε τη ζωή σας σε πόλεις σαν τις δικές μας και με κυβερνήσεις ανελευθερίας σαν αυτές που μας κυβερνούν και θα ξέρετε περίπου πώς είναι η κόλαση.

Δεν μιλάμε σ’ αυτούς που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κόλαση και παράδεισος ούτε υπάρχει μετάνοια. Και μάλιστα αυτοί που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κόλαση και παράδεισος από εδώ ακόμα, από αυτή τη ζωή , πιστεύουν ότι είναι ρεαλιστές, δηλαδή στηρίζονται στην πραγματικότητα και όχι σε ιδέες, σε ψευδαισθήσεις , σε προκαταλήψεις και σε παντελή έλλειψη αυτογνωσίας. Ζούνε και στην Ελλάδα, στη μόνη χώρα, όπου μπορεί κανείς , αν θέλει , να γνωρίσει τον εαυτό του.

moschoblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: