28.6.18

Οι Έλληνες εκχωρούν το δικαίωμά τους στο όνομα της Μακεδονίας;


Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Η ανεκδιήγητη συμφωνία με τα Σκόπια προσκρούει στα Χρηστά Ήθη, διότι αποκρύπτει ότι η Ελλάδα εκχωρεί το δικαίωμά της στο όνομα της Μακεδονίας και δεν δικαιούταν πλέον να το χρησιμοποιεί, καθ' ό μέρος θίγεται το δικαίωμα των Σκοπίων. Δεν πρόκειται για αναγνώριση του δικαιώματος των Σκοπίων επί του ονόματος της Μακεδονίας, διότι ουδέποτε τα Σκόπια είχαν το δικαίωμα αυτό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, πράγμα που δημιουργεί νόμιμη αιτία για την μελλοντική διεκδίκηση εδάφους εις βάρος της Ελλάδος.

Εκχώρηση σημαίνει ότι η Ελλάδα μεταβιβάζει το δικαίωμά της επί του ονόματος της Μακεδονίας εις τα Σκόπια, με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον δικαίωμα η Ελλάδα να χρησιμοποιεί το όνομα αυτό.

Αν η συμφωνία αυτή γίνει δεκτή από τον ελληνικό λαό, οι Σκοπιανοί θα δικαιούνται να απαιτήσουν να μην χρησιμοποιούν οι Έλληνες το όνομα της Μακεδονίας, καθ' ό μέρος θίγονται τα δικαιώματα του κυρίου του ονόματος, που είναι τα Σκόπια.

Θα αντιληφθούμε άραγε, ως λαός, την παγίδα της συμφωνίας, που και μόνο για τον λόγο αυτόν είναι άκυρη και ανυπόστατη, διότι προσκρούει στα Χρηστά Ήθη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: