11.1.15

Το "έξυπνο πουλί"

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Στους καυγάδες των ζευγαριών, το "εξυπνο " πουλί, συνήθως η γυναίκα, χρησιμοποιεί τη μέθοδο εκφοβισμού του συντρόφου της, που θα μπορούσαμε να τον ονομάσουμε "φύγε για να μη φύγεις".

Το φόβο της να μην την εγκαταλείψει ο σύντροφός της, τον χρησιμοποιεί ως απειλή. Αυτό ακριβώς που κάνει τώρα η κ.Μέρκελ στην Ελλάδα. Ο μεγαλύτερος φόβος της κ. Μέρκελ και της Γερμανίας είναι η έξοδος της Ελλάδος από την ευρωζώνη κι αυτόν το φόβο της τον χρησιμοποιεί ως απειλή κατά της Ελλάδος.

"Το "έξυπνο" πουλί από τη μύτη πιάνεται" κατά την ελληνική λαϊκή παροιμία. Η υποκρισία που είναι πονηρία αυτο-παγιδεύεται. Μια γυναίκα φοβόταν το διαζύγιο και το φόβο της του διαζυγίου τον χρησιμοποιούσε ως απειλή, Έφτασε να καταθέσει αίτηση διαζυγίου στο δικαστήριο, για να μην καταθέσει αίτηση διαζυγίου ο άντρας της. Αλλά εκείνος αντί να πέσει στα πόδια της γυναίκας του, να ανακαλέσει την αίτηση, άφησε την αίτηση να δικαστεί και το ζευγάρι χώρισε. Έτσι η φοβισμένη γυναίκα προκάλεσε αυτό ακριβώς που φοβόταν, το χωρισμό, και σαν το έξυπνο πουλί "πιάστηκε από τη μύτη".

Θα κάνει άραγε το ίδιο κι η κ. Μέρκελ στην Ελλάδα; Θα προκαλέσει χωρίς να το θέλει αυτό ακριβώς που φοβάται, την 'εξοδο της Ελλάδος απ΄ το ευρώ και την επιστροφή της Ελλάδος στο εθνικό της νόμισμα και στην εθνική της πολιτική; Θα το δούμε στη στάση της απέναντι στην νέα κυβέρνηση, αν εκλεγεί ο κ.Τσίπρας κι αν μείνει σταθερός στις εξαγγελίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: