21.11.13

ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Μαρξισμό έχουμε τώρα στην Ελλάδα. Η προπαγάνδα έστρεψε την προσοχή του κόσμου σε μία και μοναδική αξία: την οικονομική, με την λογιστική της έννοια.

Η οικονομία στην Ορθόδοξη Παράδοση του λαού μας δεν έχει καμία σχέση με τα λογιστικά του μαρξισμού. Οικονομία στην Ορθόδοξη Παράδοση είναι η πρόνοια για τους φτωχούς, τους γέρους, τους ανήμπορους, τις γυναίκες, τα παιδιά...

Τί είδους οικονομία είναι αυτή με την ανεργία των νέων να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, τους νέους να ξενιτεύονται, τον πληθυσμό της Ελλάδος να μειώνεται συνεχώς, τους φτωχούς να γίνονται φτωχότεροι και τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι;

Το λάθος του Μαρξ και του μαρξισμού είναι στήριξε τη θεωρία του στην ποσότητα. Ο άνθρωπος στα πειράματα των μαρξιστών δεν λογίζεται ως πνευματική υπόσταση, αλλά ως αντικείμενο, όπως είναι τα άλατα και τα οξέα.

Ο μαρξισμός δεν διακρίνει τα κοινωνικά φαινόμενα από τα φυσικά φαινόμενα. Θεωρεί τη φυσική αιτιοκρατία ότι διέπει και τους ανθρώπους, όπως και τα φυσικά αντικείμενα.

Παραθέτουμε μερικά παραδείγματα από την ιστορία μας, που δείχνουν πως το πνεύμα του ανθρώπου είναι αυτό που προέχει και όχι η ποσότητα και ο ωφελισμός.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν υπέρτερος των αντιπάλων του στο πνεύμα. Από το στρατηγικό του σχέδιο που εφάρμοσε στη μάχη με το Δαρείο φαίνεται η μεγάλη σημασία που έδινε στο ηθικό .

Ο Αλέξανδρος αντιμετώπιζε μαζί με το στρατό του τις κακουχίες της μεγάλης εκστρατείας του, αντίθετα με το Δαρείο, που έστεκε μακριά και παρακολουθούσε το στρατό του εκ του ασφαλούς. Χαρακτηριστική της πνευματικής ανωτερότητας του Αλεξάνδρου είναι και η συμπεριφορά του προς την οικογένεια του νικημένου Δαρείου.

Ο Δαρείος , αντίθετα, σαν τους σημερινούς πολιτικούς, αγνοεί την σπουδαιότητα του ηθικού και στηρίζεται στην αριθμητική υπεροχή του στρατού, στην ποσότητα.

Στην ποσότητα στηρίζεται ο δυτικός κι ο δυτικοποιημένος κόσμος. Δείτε τί γράφει σχετικά ένας διάσημος Γερμανός ποιητής του 18ου αιώνα, ο Νοβάλις (φιλολογικό ψευδώνυμο του Φρειδερίκου φον Χαρντενμπεργκ): "Η γνώμη μου είναι πως η ανθρώπινη κοινωνία βασίζεται, ως φαίνεται, στον ωφελιμισμό και την αυτοσυντήρηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: