29.6.13

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ;

 Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

 Ο ελεύθερος ανταγωνισμός είναι η παιδική αντίληψη της οικονομίας.  

 Οι κυβερνήσεις του ελεύθερου ανταγωνισμού αποτελούνται, κατά το πλείστον, από νέους. Ο ελεύθερος ανταγωνισμός εξευτελίζει τους γέρους και αποκόπτει τους λαούς από τις ρίζες τους και από τη σοφία του παρελθόντος. Είναι η εποχή του παραγκωνισμού του Ενηλίκου στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην εξουσία. 

 Οι Κινέζοι λένε, ''έχεις γέρο; Αν δεν έχεις, αγόρασε έναν''. Η εποχή του ελεύθερου ανταγωνισμού είναι η εποχή του παιδιού στην εξουσία. 

Πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην κοινή προσπάθεια για την εξάλειψη της βίας; 

Μπορούμε να συμβάλουμε στην κοινή προσπάθεια για την εξάλειψη π.χ. της βίας των ομαδικών απολύσεων του ανεξέλεγκτου ανταγωνισμού, με το να μην συνεργαζόμαστε μαζί της. 
Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει τίποτα, αν δεν συνεργαστείς μαζί του, λέει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Ο ίδιος είπε, πώς σε μια εποχή μαζικής βίας του άγριου ανταγωνισμού, δεν θά 'θελε να βρεθούν ούτε τα παπούτσια του!

Το Ευαγγέλιο απαντώντας στο ερώτημα, πώς να σταματήσουμε τη βία, λέει να μην επιθυμούμε καθόλου, εννοώντας να μην έχουμε μιμητικές (ανταγωνιστικές) επιιθυμίες.

Ο ανεξέλεγκτος ανταγωνισμός είναι αρπαγή. Κανείς δεν δίνει τίποτα στον ανταγωνιστή του. Στον άγριο ανταγωνισμό δε ζητείς, αρπάζεις. Όλες οι πόρτες του άγριου ανταγωνισμού είναι κλειστές. Πίσω από αυτές βρίσκεται ο θάνατος.

Ο Ιησους λέει ζητείτε και θα σας δοθεί. Κρούετε και θα σας ανοιχτεί η πόρτα, γιατί εννοεί την μη ανταγωνιστική επιθυμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: