11.2.10

Η Ελλάδα είναι το θύμα

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Η Ελλάδα είναι το θύμα των ισχυρών της Ευρώπης και της Αμερικής που δημιουργούν τις οικονομικές κρίσεις τις πανδημίες και άλλα παρόμοια γεγονότα με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση των λαών και συγκεκριμένα της μεσαίας τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Ο σχετικός μύθος του Αισώπου για τους λύκους και για τα πρόβατα, αν και γράφτηκε χιλιάδες χρόνια πριν περιγράφει τη σύγχρονη πραγματικότητα σαν να γράφτηκε σήμερα. Στο μύθο αναφέρονται οι λύκοι, τα πρόβατα και οι σκύλοι που τα φυλάγουν. Αντικαταστήστε τους λύκους με τις δυνάμεις που δημιουργούν τις τεχνητές οικονομικές κρίσεις, τα πρόβατα με τους λαούς και στην συγκεκριμένη περίπτωση με τους Έλληνες και τους σκύλους-φύλακες με την Παιδεία και θα βγάλετε μόνοι σας το συμπέρασμα. Οι σκύλοι του Αισώπειου μύθου συμβολίζουν την παιδεία αφού μόνο η αληθινή παιδεία φυλάει τους λαούς από την χειραγώγηση.
Να τι λέει ο μύθος του Αισώπου: " Κάτι λύκοι που επιβουλεύονταν ένα κοπάδι πρόβατα, αλλά δεν μπορούσαν να τα βάλουν στο χέρι εξαιτίας των σκύλων που τα φύλαγαν, αποφάσισαν να το πετύχουν με δόλο. Έτσι έστειλαν πρέσβεις και ζητούσαν απ΄ αυτά να τους δώσουν τους σκύλους λέγοντας ότι εκείνοι είναι αίτιοι της έχθρας τους και ότι, αν τους πάρουν, θα γίνει ειρήνη μεταξύ τους. Και τα πρόβατα, που δεν προνόησαν, τους έδωσαν τους σκύλους. Έτσι οι λύκοι μπόρεσαν εύκολα να ξεκάνουντο αφύλακτο κοπάδι." (Αίσωπος, Εκδόσεις Εξάντας, μετάφραση Άγνή Λιάπα).
"Όταν ο σοφός της Κίνας Μέγκιος επισκέφτηκε το βασιλιά Χούϊ του κρατιδίου Λιάνγκ, ο τελευταίος του είπε: "Σεβαστέ μου δάσκαλε, δε δίστασες να ταξιδέψεις χίλια μίλια για να με δεις. Ασφαλώς θα έχεις κάτι να μου πεις που θα ωφελήσει το βασίλειό μου. Ο Μέγκιος του αποκρίθηκε: " Γιατί πρέπει σώνει και καλά να μιλήσουμε για ωφέλεια; Τα μόνα που έχω να προτείνω είναι η ανθρωπιά και η ορθότητα. Αν η μεγαλειότητά σου ζητεί να μάθει τί είναι ωφέλιμο για τη χώρα του, τότε οι μεγάλοι αξιωματούχοι θα ρωτήσουν τι είναι ωφέλιμο για τις οικογένειές τους και οι κατώτεροι αξιωματούχοι, όπως και ο απλός λαός, τί συμφέρει τους ίδιους. Με τη νοοτροπία αυτή όλοι θα επιδιώκουν όσα τους συμφέρουν (εγωιστικά) και η χώρα θα καταρρεύσει. Όσο δίνεται προτεραιότητα στο συμφέρον (την ωφέλεια) κανείς δεν αισθάνεται ικανοποιημένος, εκτός αν του δοθεί η δυνατότητα να αρπάξει ό,τι επιθυμεί".(Δ.Βελισσαρόπουλου,Ιστορία της Κινεζικής Φιλόσοφίας,τ.1ος, Ο άρχοντας ως ανώτερος άνθρωπος, σελ.225, Αθήνα-Γιάννινα 1981).
Ο Αντώνης Β. Βεργανελάκης στο βιβλίο του "Ανατομία του Σήμερα' εκδόσεις «Τυπωθήτω», γράφει: " Η επιθετική ανταγωνιστική συμπεριφορά σε παγκόσμια κλίμακα σε συνδυασμό και με την ακόρεστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, προβλέπεται μακροπρόθεσμα να συσσωρεύσει στις κοινωνίες τεράστια προβλήματα προς κάθε κατεύθυνση. Ο Αμερικανός οικονομολόγος Herman Daly Ηέρμαν έφτασε στο σημείο να γράψει στον Scientific American ότι οι οικονομολόγοι έχουν γίνει επικίνδυνοι για τη Γη και τους κατοίκους της. Ο επίσης Αμερικανός οικονομολόγος Hazel Henderson επαναλαμβάνει ότι έχουμε φθάσει σ΄ ένα σημείο όπου τίποτε δεν αποτυγχάνει περισσότερο απ΄ όσο αποτυγχάνει η επιτυχία.
Τέτοια επιτυχία υπόσχεται, δυστυχώς, η κυβέρνηση στους Έλληνες
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν είναι αποτυχία των κυβερνήσεων αλλά επιτυχία γιατί δεν είναι τυχαία ούτε αυθόρμητη αλλά σχεδιασμένη για ορισμένους σκοπούς, κυρίως για να ξεζουμίσει τα μεσαία και φτωχά λαϊκά στρώματα. Οι οικονομικές κρίσεις όπως και οι πανδημίες είναι τεχνητές, πρόσφατο παράδειγμα η τεχνητή πανδημία της νέας γρίπης. Αυτό δεν σημαίνει ότι συγκεντρώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα από όλον τον κόσμο κάποιοι και μελετούν διάφορους τρόπους χειραγώγησης των λαών ( γίνεται κι αυτό όπως π.χ. οι μετέχοντες στα μυστικά συμβούλια της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ). Οι σκοτεινές δυνάμεις προωθούν τα σχέδιά τους με την προπαγάνδα και εξίσου αποτελεσματικά με το είδος της παρεχόμενης παιδείας στους νέους. Πρόσφατο παράδειγμα η τεχνητή πανδημία της νέας γρίπης. Τα ΜΜΕ βομβάρδιζαν συνεχώς τους Έλληνες με την προπαγάνδα τους υπέρ του εμβολίου με τις θανατηφόρες παρενέργειες αλλά δεν μπόρεσαν να πείσουν τον κόσμο!
Όσον αφορά το είδος της παρεχόμενης παιδείας στους νέους χάριν της παγκοσμιοποίησης εγκαταλείφθηκε η μόρφωση και το ήθος και ειδικότερα η καλλιέργεια της ανδρείας, του πατριωτισμού και πάνω από όλα της πίστης στον Κύριο Ιησού Χριστό. Η παγκοσμιοποίηση ευτελίζει τις αξίες για να τις υποκαταστήσει με το χρήμα. Ο προσανατολισμός της Εκπαίδευσης είναι η εργασία και η κατανάλωση. Οι νέοι πρέπει να γίνουν άβουλοι εργαζόμενοι και καταναλωτές με απώτερο σκοπό τη χειραγώγηση των λαών από μια παγκόσμια κυβέρνηση. Αυτός είναι ο λόγος που το αντίδοτο στα σκοτεινά σχέδια της παγκοσμιοποίησης είναι η αληθινή Παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: