14.2.10

Η επιτυχία των κυβερνήσεων και η αποτυχία των λαών

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Η επιτυχία των κυβερνήσεων είναι αποτυχία των λαών . Παράδειγμα οι φόροι που επιβάλλει η Ελληνική κυβέρνηση στη μεσαία τάξη και στα λαϊκά στρώματα χάρις στην οικονομική κρίση. Το ίδιο γίνεται παντού σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να επιτύχει μια τόσο βαριά φορολογία της μεσαίας τάξης και των λαϊκών στρωμάτων , αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση. Άρα η επιτυχία της κυβέρνησης είναι αποτυχία του λαού που πληρώνει την οικονομική κρίση, αντί να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν .

Το ίδιο ισχύει σε όλους τους τομείς π.χ. στην εκπαίδευση: όσο επιτυγχάνουν οι κυβερνήσεις με τις αλλεπάλληλες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις τους αρχίζοντας από την κατάργηση του θεσμού των Επιθεωρητών και τον εξοβελισμό του ήθους και της μόρφωσης τόσο αποτυγχάνουν οι λαοί. Οι κοινωνίες χάνουν τη συνοχή τους, η ζωή γίνεται πιο σκληρή, οι ρήτρες του πολιτισμού, η καλή πίστη, η επιείκεια, τα συναλλακτικά ήθη δεν ισχύουν , οι οικογένειες δεν είναι ενωμένες αφού μία στις τρεις διαλύεται. Όσο οι κυβερνήσεις επιτυγχάνουν να ετοιμάζουν τους νέους να γίνουν δούλοι, δηλαδή άβουλοι καταναλωτές που είναι το ίδιο τόσο η ζωή χάνει την ανθρωπιά της και η ποιότητά της υποβαθμίζεται.

Λαοί και κυβερνήσεις δεν μάχονται για τους ίδιους σκοπούς ούτε έχουν κοινά σχέδια και κοινούς στόχους. Η επιτυχία των κυβερνήσεων είναι αποτυχία των λαών και το αντίθετο. ‘Ένα άλλο παράδειγμα: Όσο η Ελληνική κυβέρνηση επιτυγχάνει να αποκόψει το λαό από τις ρίζες του τόσο ο λαός χάνει την κοινωνική του συνοχή και οι άνθρωποι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ακόμα με τα παιδιά τους.

Μια αποτυχία των κυβερνήσεων και αντίστοιχη επιτυχία των λαών υπήρξαν τα εμβόλια κατά της πανδημίας της νέας γρίπης. Παρά την μέγιστη κινητοποίηση όλου του κόσμου σε όλα τη Γη οι κυβερνήσεις απέτυχαν να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί με το εμβόλιο με τις θανατηφόρες παρενέργειες. Η επιτυχία των λαών να αποτρέψουν τον εμβολιασμό τους είναι αποτυχία των κυβερνήσεων και της παγκόσμιας «κοινοπραξίας» επιστήμης, βιομηχανίας και εμπορίου που κρύβεται πίσω τους.

Στον διαρκή αγώνα μεταξύ λαών και κυβερνήσεων οι λαοί υπέστησαν μια μεγάλη ήττα εξαιτίας της προπαγάνδας των κυβερνήσεων κατά της ανδρείας και της αγωνιστικότητας και υπέρ της ηττοπάθειας και του εφησυχασμού. Οι κυβερνήσεις απάλειψαν από τη μάθηση τη μόρφωση. Οι νέοι μαθαίνουν να γίνονται δούλοι , άβουλοι καταναλωτές ,που είναι το ίδιο. Η μεγαλύτερη δυστυχία της ανθρωπότητας , είπε κάποιος γέρο- Κρητικός, είναι ότι απέκοψαν τους λαούς από τις ρίζες τους.

Ο Τόμας Έλιοτ είναι ένας μεγάλος Άγγλος ποιητής. Υπήρξε σταθμός στην ποίηση της εποχής μας. Ο Έλιοτ υποστηρίζει ότι η ανθρωπότητα οδηγείται στην αυτοκτονία και επικαλείται όλα τα φωτισμένα πνεύματα και κάθε έντιμο άνθρωπο που έχει επίγνωση που οδηγούν τους λαούς οι κυβερνήσεις να αγωνιστούν για να εμποδίσουν την αυτοκτονία της ανθρωπότητας.

Οι πλούσιοι κατέχονται από τον ενδόμυχο φόβο του υπερπληθυσμού. Τα σχέδια της διεθνούς πλουτοκρατίας είναι να επιβάλει μια παγκόσμια κυβέρνηση για να επιτύχει τη μείωση του πληθυσμού της Γης. Είναι γνωστό σε όλους όσον αφορά τον πλούτο ότι η δίψα γι΄ αυτόν μεγαλώνει όσο μεγαλώνει και ο πλούτος. Θα έλεγε κανείς ότι τα σχέδιά τους για την παγκόσμια δικτατορία είναι ο πλούτος, αν δεν τον είχα ήδη αποκήσει. Δεν είναι στόχος ο πλούτος. Ο στόχος τους είναι η μείωση του πληθυσμού της Γης, η αυτοκτονία της ανθρωπότητας, όπως την ονομάζει ο Έλιοτ.

Το αντίδοτο στη χειραγώγηση των λαών είναι η διαφώτιση.Το καινούριο στην εποχή μας είναι η επικοινωνία με το διαδίκτυο. Μπορούμε να αποκαλύψουμε τα σχέδιά τους και να τους εμποδίσουμε διαφωτίζοντας τον κόσμο για το που οδηγούν την ανθρωπότητα.
Η Γη μπορεί να θρέψει τους κατοίκους της χωρίς την επιθετική τεχνολογία της σύγχρονης εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: