2.10.09

H μούγκα των ευρωπαϊκών MME

Η μούγκα των ευρωπαϊκών MME: αφού δεν ήταν χριστιανή, δεν ήταν εβραία, κι ήταν μονάχα γυναίκα, μετανάστρια, μουσουλμάνα !


Η Marwa El-Sherbini, 31 ετών, έφτασε στη Γερμανία πριν τρία χρόνια, συνοδεύοντας τον σύζυγό της Ali El-Sherbini, που ολοκλήρωνε τη διδακτορική του διατριβή στη φαρμακολογία, στο Ινστιτούτο Max Planck της Δρέσδης. Η Marwa ήταν φαρμακοποιός και μέλος της εθνικής ομάδας handball της Αιγύπτου. Τις σπουδές του συζύγου χρηματοδοτεί το Αιγυπτιακό κράτος, και η διατριβή επρόκειτο να υποστηριχτεί σε λίγους μήνες. Η μικρή οικογένεια επρόκειτο να επιστρέψει στην Αίγυπτο πριν το τέλος του χρόνου.


Ένα χρόνο πριν, ο Alex W., Γερμανός ρωσσικής καταγωγής, 28 ετών, άνεργος, την βρήκε να παίζει με το 2 ετών παιδί της σε μια παιδική χαρά. Εκείνη, φορούσε μαντήλα, κι αυτός την προσέβαλε: ισλαμίστρια, βρωμιάρα, τρομοκράτισσα, της επιτέθηκε δε κάποιες φορές, προσπαθώντας να της βγάλει την μαντήλα


Εκείνη του έκανε μήνυση για ρατσιστική προσβολή και ρατσιστική βία. Ο Alex W. καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, σε πρόστιμο 780 ευρώ. Η ποινή του κρίθηκε μικρή και ο εισαγγελέας άσκησε έφεση, με την προοπτική μιας ενδεχόμενης φυλάκισης. Πολύ περισσότερο, που ο Alex W. είπε στην απολογία του, πως δεν θα προσέβαλε ποτέ κάποιον, παρά μόνο αν ήταν ίσος του.


Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο, στο εφετείο της Δρέσδης, την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2009, παρόντος του συζύγου της Ali El-Sherbini και του τρίχρονου πλέον παιδιού της. Την ώρα που κατέθετε η Marwa, έγγυος στο δεύτερο παιδί τους, ο κατηγορούμενος της επετέθη με στιλέττο, της κατάφερε 18 πλήγματα, από τα οποία και υπέκυψε, μέσα στην αίθουσα του εφετείου. Ο Ali, που έσπευσε σε βοήθειά της, μαχαιρώθηκε και αυτός και… κρατηθείτε: οι αστυνομικοί που κλήθηκαν (μέσω inerphone) να βοηθήσουν, θεώρησαν ότι ο Ali ήταν ο επιτιθέμενος (αφού είχε αράβικη φάτσα) και τον πυροβόλησαν. Βρίσκεται σε κώμα σε νοσοκομείο της Δρέσδης. Το παιδί είναι επίσης τραυματισμένο και παρακολουθείται από ψυχολόγους.


Ο εισαγγελέας είπε, πως επρόκειτο για μία πράξη ξενόφοβη ίσως, αλλά για μεμονωμένο περιστατικό από ανισόρροπο δράστη.


Την Κυριακή 5 Ιουλίου, ήρθε η οικογένεια της Marwa να παραλάβει τη σορό της, για να την κηδέψει την Δευτέρα στην Αλεξάνδρεια. Την ίδια μέρα έδινε διαδήλωση στη Δρέσδη, διαδήλωση, που μεταξύ άλλων καταδίκαζε τη σιωπή των γερμανικών και ευρωπαϊκών ΜΜΕ.


πηγή: http://exodoskafkara.blogspot.com/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς είναι και αλλα πολλά που αποκρύπτονται. αυτό γινόταν και θα γίνεται πάντα. για αυτό τρέμουν την "καλή" ελευθερια του διαδικτύου και θέλουν να την ελέγχουν και αυτήν.
όσο για το περιστατικό κοιτάξτε ποσα πήγαν στραβά,
αντί να κανεις την "κότα" όντας σε μια αρκετά ξενόφοβη και
ρατσιστική χωρα (οποιαδήποτε χωρα) πας να διεκδικήσεις το
δίκιο σου, καλο γενναίο και τίμιο και μπράβο ως εδώ.
μετά όμως που ας πούμε δικαιώνεσαι, τι ψάχνεις παραπέρα?
και θεωρώ ότι το αρχικό γεγονός δεν ήταν τόσο σοβαρό που
σήκωνε τόση φασαρία. δεν μπορούμε να ξέρουμε τι "τρελα"
κουβαλά ο άλλος στο κεφάλι του.
δεν λέω ότι καλύτερα να φοβόμαστε και να μην κάνουμε τίποτε,
αλλα αν είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε θάρρος τότε να
"περιμενουμε" τις οποιες συνέπειες.

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Αγαπητή Ν.

συμφωνώ μαζί σου. Δεν είναι δειλία
να είσαι φρόνιμος ως οι όφεις και συνετός ως οι περιστερές.

Η ουσία όμως της ιστορίας δε βρίσκεται στο τραγικό γεγονός, αλλά στη σιωπή των ΜΜΕ.

Κινδυνεύουν και τα ΜΜΕ για να πούμε ότι η σιωπή τους είναι φρόνιμη και συνετή;

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Τί σημαίνει η φράση "πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό;".

Σημαίνει ότι όταν αδικείσαι μη ζητάς δικαστική ή οποιαδήποτε άλλη προστασία από το κράτος ή από τον πλησίον.

Θα σου απαντήσει, ότι είσαι μεμονωμένο περιστατικό.
Δεν γίνεται τίποτα για την προστασία των πολλών και συ περιμένεις να κάνουν κάτι για σένα;

Ο Βούδας έλεγε "κάθε φορά που πιάνω τον εαυτό μου να λέει με έκλεψαν, με συκοφάντησαν, με αδίκησαν, βρίσκομαι σε λάθος δρόμο".

Πράγματι όταν παραπονέθηκα κανείς δεν με άκουσε , γιατί όλους τους ενδιέφεραν τα δικά τους.

Που οδηγεί αυτό;

Στις κότες ο πιο δυνατός κόκκορας τσιμπάει τον λιγότερο δυνατό. Ο δεύτερος τσιμπάει τρίτο, που είναι πιο αδύνατος από τους δυο. Αυτός μην έχοντας ποιον να τσιμπήσει, τσιμπάει τον εαυτό του και παθαίνει καρκίνο.

Λέτε να ισχύει το ίδιο και στους ανθρώπους;

Η συμβουλή του γιατρού- συγγραφέως του βιβλίου "Εκείνο" είναι "να είσαι ειλικρινής και να μην απωθείς" και δεν θα πάθεις τίποτα.
Αλλά επειδή και συ είσαι όπως οι άλλοι και απωθείς και είσαι μνησίκακος, το καλύτερο για όλους είναι η προσευχή του τελώνη του Ευαγγελίου: "Ο Κϋριος ιλάσθητί μου τω αμαρτωλώ",που σημαίνει ότι προσευχόμαστε πάντοτε και χωρίς διακοπή ο Θεός να μας χαρίζει τη χάρη Του, όχι ως αξίους, αλλά ως τραυματισμένους που χρειάζονται βοήθεια.
Αμήν