4.1.20

Αδιάλειπτη νοερά προσευχή του ονόματος του Ιησού

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου



Όπως ένα τραγούδι ή ένα μουσικό κομμάτι δεν είναι μόνο μια λέξη ή ένας ήχος, αλλά διαρκεί. Και μάλιστα όσο κρατάει περισσότερο τόσο το καλύτερο, έτσι κι η νοερά προσευχή του ονόματος του Ιησού για να τη χαιρόμαστε πρέπει να είναι αδιάλειπτη, δηλαδή να μην σταματάει ποτέ. Φυσικά, αν δεν νιώσουμε τη γλυκύτητα της νοεράς προσευχής του ονόματος του Ιησού, θα μας φανεί παράξενο, πώς μπορεί να διαρκεί τόσο πολύ η προσευχή αυτή.


Ακόμα περισσότερο θα χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τα θεραπευτικά αποτελέσματα της προσευχής αυτής που ονομάζεται και «καρδιακή προσευχή», γιατί λέγεται με την καρδιά, ή απλώς «γλώσσα», γιατί μπορεί να λέγεται με μόνο ένα λόγο (γλώσσα), το όνομα του Ιησού.


Είχα την ευλογία να διδαχθώ την νοερά προσευχή  το 1968 στην Κάλυμνο και από τότε δεν πέρασε ούτε μία μέρα να μην προσπαθώ να την μάθω και να την εφαρμόζω. Μετά από τέσσερις δεκαετίες συνεχούς ενδιαφέροντος,μελέτης και άσκησης, μπορώ να πω τώρα ,ότι η νοερά προσευχή είναι για μένα η μέθοδος, με την οποία καταπολεμώ την πλήξη, και όλα τα αρνητικά μου συναισθήματα.


Πώς γίνεται αυτό και δεν χάνει το ενδιαφέρον της ποτέ η νοερά προσευχή; Η ίδια η προσευχή με δίδαξε, πως για να με ενδιαφέρει πάντοτε και για να την μελετώ και να την τηρώ, ένας τρόπος υπάρχει, να προσεύχομαι για τους αγαπημένους μου και για τους εχθρούς μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: