25.9.15

Ο άθεος δεν είναι άθρησκος

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ο άθεος δεν είναι άθρησκος. Ο άθεος δεν αποδίδει σεβασμό και τιμή στο Θεό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποδίδει τιμή και σεβασμό πουθενά. Όταν εμποδίζεται το φως - το σώμα βάζει πάντα εμπόδια στο πνεύμα- τη θέση του φωτός καταλαμβάνει το σκοτάδι. Στις θρησκείες των πρωτογόνων αποδίδουν τιμή και σεβασμό στα πνεύματα των προγόνων.

Το φώς έρχεται από ψηλά και επιστρέφει ψηλά. Το σκοτάδι είναι έλλειψη φωτός, όταν η ύλη παρεμβάλει εμπόδια.

Το Συνειδητό είναι φωτεινό, το γνωρίζουμε. Η συνειδητή ζωή είναι ζωή εγρήγορσης. Ως εν ημέρα ευσχημόνως περιπατούμε. Το Ασυνείδητο είναι σκοτεινό, δεν το γνωρίζουμε. Είναι η περιοχή του ύπνου και της αυτό-ύπνωσης, του αποκρυφισμού, της λατρείας των σκοτεινών πνευμάτων, του σατανά. Πορευόμαστε ψηλαφίζοντας το σκοτάδι, μέσα από τα σύμβολα, τα όνειρα, τις εικόνες της φαντασίας, τις σκιές και τους υπαινιγμούς.

Γενικά, το Ασυνείδητο αν και δεν έχει ιδέα του Συνειδητού επιδιώκει να γίνει Συνειδητό. Αυτό αποδεικνύει ότι ο Θεός θέλει όλοι οι άνθρωποι να σωθούν και ότι στον πνευματικό τομέα τα πονηρά πνεύματα έχουν ηττηθεί. Φρίττουν και τρέμουν στην παρουσία του Κυρίου.

Στη χώρα των Γεργεσηνών τα ακάθαρτα πνεύματα που βασάνιζαν τους δύο δαιμονισμένους που θεράπευσε ο Ιησούς , παρακάλεσαν με φόβο και τρόμο τον Κύριο, να μην τους ρίξει πριν την ώρα τους στην Άβυσσο της ανυπαρξίας του φωτός, εκεί όπου είναι η θέση τους. Ζήτησαν να τα επιτρέψει, βγαίνοντας από τους ανθρώπους ,να εισέλθουν στους χοίρους

Ανάποδα τρίγωνα, πετσετάκια μπροστά στα γεννητικά όργανα, σύμβολα λατρείας του ανθρωπίνου σώματος. Αν δεν αποδίδουμε τιμή και σεβασμό στο Θεό (ο Θεός είναι πνεύμα) θα λατρέψουμε την απουσία του Θεού στα απόκρυφα μέρη του σώματος, Η αθεία είναι ομολογία ότι ο άνθρωπος αγνοεί κυριολεκτικά το πνεύμα του και λατρεύει το θάνατο. Το Ευαγγέλιο λέει, πως εκείνος που έχει δυνατό το πνεύμα του δεν θα δει θάνατο. Εξ αντιδιαστολής συνάγεται ότι ο άνθρωπος που έχει άγνοια του πνευματικού του εαυτού, είναι ήδη πνευματικά νεκρός.

Οι πάντες γνωρίζουν, πως ο άνθρωπος που δεν έχει ηθικό είναι ξεγραμμένος απ΄ το βιβλίο της ζωής. Αυτή είναι η αιτία που στην Αμερική και σε άλλα μέρη του δυτικού κόσμου, οι λάτρεις των ακαθάρτων πνευμάτων πείθουν με τόση ευκολία τα θύματά τους να συμμετέχουν σε ομαδικές αυτοκτονίες.

‘Εχοντας υπόψη όλα αυτά, να μην μας φαίνεται απίστευτο, ότι υπάρχουν σκοτεινές δυνάμεις που απεργάζονται την αυτοκτονία της ανθρωπότητας.

copyright: Μόσχος Λαγκουβάρδος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: