15.3.13

ΘΕΕ ΜΟΥ, ΜΗ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ Ο,ΤΙ ΖΗΤΗΣΩ (ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Τρέξε, αγαπημένε, τρέξε ελεύθερος σαν το ζαρκάδι"
                               ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ

Θεέ μου, μη μου δώσεις ό,τι σου ζητήσω! Άφησε να συναντώ δυσκολίες και εμπόδια. Καλύτερα ελεύθερος και με στερήσεις, παρά να έχω ό,τι επιθυμώ και στο κλουβί.


             Μια καλή μητέρα δεν θ΄ αφήσει τα παιδιά της γυμνά. Θα τα δώσει ζεστά ρούχα να φορέσουν το χειμώνα, για να μην κρυώνουν.

             Μια καλή μητέρα θα φροντίσει και για την ψυχή και για το πνεύμα των παιδιών της, όπως φροντίζει για το σώμα.

             Μια καλή μητέρα ξέρει ποιες είναι οι νοσηρές ψυχικές και πνευματικές επιδράσεις και φυλάγει τα παιδιά της από αυτές με ό,τι διδάχτηκε από τη δική της μητέρα κι από την πνευματική μητέρα των Χριστιανών, την Εκκλησία.

             Μια καλή μητέρα ξέρει ότι η καλύτερη άμυνα και προστασία των παιδιών της είναι η προσευχή ή δική της, η προσευχή των ίδιων των παιδιών και η αδιάλειπτη προσευχή της Εκκλησίας.

             Μια καλή μητέρα προσεύχεται όχι να αφαιρέσει ο Θεός τις δυσκολίες και τα εμπόδια από τη ζωή των παιδιών της, αλλά προσεύχεται να τα δώσει ο Θεός δύναμη να αγωνίζονται με τις δυσκολίες και τα εμπόδια.

             Μια καλή μητέρα ξέρει πως η μεγαλύτερη νοσηρή επίδραση η οποία ναρκώνει την ψυχή και το πνεύμα των παδιών της είναι η επιδίωξη μιας ζωής χωρίς δυσκολίες και εμπόδια.

             Μια καλή μητέρα ξέρει σε τί ψυχική και πνευματική σύγχυση βρίσκεται ένας κόσμος, που θεωρεί δυσβάστακτο βάρος για τα παιδιά του την προσευχή, την εξομολόγηση, την νηστεία!

            Μια καλή μητέρα ξέρει πως νοσηρές ψυχικές και πνευματικές επιδράσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Δεν ζητεί απ΄ το Θεό να απαλλάξει τον κόσμο από αυτές, αλλά ζητεί να δώσει στον κόσμο που πιστεύει στο Θεό να του δώσει δύναμη να αγωνίζονται με αυτές και να νικούν.

           Μια καλή μητέρα προσεύχεται ακόμα και γι΄ αυτούς που θεληματικά ακολουθούν αυτοκαταστροφικούς δρόμους και ούτε οι ίδιοι είναι ελεύθεροι ούτε τους άλλους αφήνουν να ζουν ελεύθεροι από τα πάθη με πίστη και με αγάπη στο Θεό και στους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: