3.8.20

Δεν έχουμε γέρους

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου
 Αν ένας γέρος δώσει μια σοφή συμβουλή σε έναν νέο, ο νέος θα του πει, αυτα ίσχυαν για την εποχή σου όχι για τη δική μας εποχή.
Γι' αυτό εξαφανίστηκαν οι γέροι κι οι γριές, νεάζουν όλοι, οι δε γριές δείχνουν ακόμα και τις γραμμές του σώματός τους! Τί θα κάνουμε χωρίς γέρους. Η εξουσία η οποία περιήλθε εις χείρας των νηπίων και των θηλαζόντων, θα τρέξει μέχρι τη χώρα του Ελεφαντοστού, για να σωθεί απ' την οργή του λαού, όπως έκανε ο δικτάτορος Σανκαορέ, μετά την εξόντωση του προέδρου Τόμας Σάνκαρα, που ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος, σαν τον άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του για την ανθρωπότητα!
Το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια κάθε ανθρώπου, για την υπεράσπιση της ελευθερίας είναι "εν αχρηστία". Δεν το χρησιμοποιεί κανείς γιατί είναι γενική πεποίθηση ότι δεν έχει να κερδίσει κανείς τίποτε από αυτό. Τόσο αγαπάει ο κόσμος την ελευθερία! Ήδη σπάνιες φωνές επισημαίνουν τον κίνδυνο αυτοκτονίας της ανθρωπότητας.
Το πρώτο πράγμα που δημιούργησε ο Θεός στη δημιουργία Του είναι η σοφία. Διψάει άραγε κανείς για τη σοφία. Δεν εννοούμε ως σοφία τις γνώσεις και τις φιλοσοφικές θεωρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: