24.3.18

Η σοφία του Θεού κι η αδαής παγκοσμιοποίηση!

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Αξίζει ίσως να κάνουμε μια μικρή ανάλυση της Ευχής "Χρονια Πολλά"! Πώς και δε λέμε χρονια καλά ή κάποια άλλη ευχή και στην Παράδοσή μας καθιερώθηκε το Χρόνια Πολλά; Ίσως γιατί η ευχή αυτή δεν είναι μόνο στην ποσότητα των χρόνων αλλ΄.α και στην ποιότητα.

Η Σοφία των προγόνων μας είχε κατανοήσει ότι δε μπορεί κανείς να ζήσει χρόνια πολλά αν δε ζει καλή ζωή. Άρα όταν ευχόμαστε χρόνια Πολλά , εννοείται ότι ευχόμαστε να υπάρχουν κι οι προϋποθέσεις για να ζει κανείς Χρόνια Πολλά , που είναι η καλή, χαρούμενη ζωή.

Πράγματι για να ζήσει κανείς μακρά και χαρούμενη ζωή, μια προϋπόθεση που όριζαν οι σοφοί πρόγονοί μας, που ήταν να σεβόμαστε και να τιμάμε τους γονείς μας. Αλλά η αδαής παγκοσμιοποίηση κάνει τα πάντα όχι μόνο να συντομέψει τη ζωή μας αλλά και να μικρύνει τον πληθυσμό της γης , δ.ήθεν γιατί η Γη δεν μπορεί να θρε΄ψει τον πληθυσμό της.

Τόσο αδαής είναι ώστε δε γνωρίζει, ότι ο Θεός προικισε τα Συστήματα της Φύσης με την ικανότητα να αυτορρυθμίζονται. Και να μην περιμένουν αδαείς να διδάξουν στη Φύση πως να συμπεριφέρεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: