9.12.14

Το ψωμί των ανθρώπων

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το ψωμί των ανθρώπων μοιράζεται σύμφωνα με το λεόντειο μύθο του Αισώπου. Ο αρχαίος μύθος του Αισώπου λέει πως όταν ήταν να μοιράσουν την τροφή τους το λιοντάρι, η αλεπού κι ο γάϊδαρος, ο γάϊδαρος τη μοίρασε σε τρία ίσα μερίδια και το λιοντάρι έφαγε το γάϊδαρο. Η αλεπού όταν ήρθε η σειρά της να μοιράσει, έβαλε όλη την τροφή στο μέρος του λιονταριού κι άφησε ένα μικρό κομματάκι για τον εαυτό της. Το λιοντάρι τη ρώτησε, ποιος την έμαθε να μοιράζει τόσο δίκαια και η αλεπού απάντησε , το πάθημα του γαϊδάρου.

Το λιοντάρι συμβολίζει τους δυνατούς χάρις στον τεχνικό πολιτισμό τους και ο γάΪδαρος συμβολίζει τους τεχνολογικά απολίτιστους της γης. Παλιά το ψωμί της οικογένειας το ζύμωνε και το έψηνε η μητέρα. Φαντάσου μια μητέρα που έχει δέκα παιδιά και κόβει το καρβέλι το ψωμί σε δέκα ίσα μερίδια και το μοιράζει δίνοντας στα δυο πολιτισμένα παιδιά της οχτώ μερίδια και στα οχτώ απολίτιστα παιδιά της δύο μερίδα.

Έτσι γίνεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του παγκοσμίου οικονομικού οργανισμού, η διανομή του προϊόντος της γης. Το 20% του πληθυσμού της γης καταναλώνει το 80% του παγκοσμίου προϊόντος και το 80% του πληθυσμού της γης καταναλώνει το υπόλοιπο 20% του παγκοσμίου προϊόντος.

Πώς γίνεται αυτό; Γίνεται χάρις στον τεχνικό πολιτισμό. Δηλαδή στην σύμπραξη επιστήμης, τεχνικής και εμπορίου.Το ερώτημα είναι. Είναι ο τεχνικός πολιτισμός πρότυπο για τους φιλειρηνικούς λαούς της γης;

Αν στη γη δεν υπάρχει άλλος πολιτισμός εκτός από τον τεχνικό πολιτισμό, κι όλος ο κόσμος ακολουθήσει την εξέλιξη ,φαντάζεσαι τί θα γίνει όταν όλοι ασπαστούν τον τεχνικό πολιτισμό; Φωτεινά πνεύματα της Δύσης επισημαίνουν τον κίνδυνο και καλούν όσους έχουν νου για να σκέφτονται να κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν την αυτοκτονία της γης.

Η εποχή που έρχεται, είπε κάποιος διάσημος Εβραίος επιστήμονας, αν δεν γίνει χριστιανική, δεν θα υπάρξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: