24.7.13

"ΛΙΓΗ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ"!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου 

Πώς η ευχή "λίγη τροφή και υγιεινή" γίνεται κατάρα: "Φάε να σκάσεις"; 

Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι δίνουν τον αγώνα τους. Κανένας δεν ηττάται χωρίς να δώσει το μικρό ή μεγάλο αγώνα του. Επίσης πιστεύω πως αν ήμουν κι εγώ στη θέση κάποιου που εγκαταλείπει τον αγώνα, ίσως κι εγώ νά 'κανα το ίδιο. 

Αν δεν το κάνω είναι γιατί πιστεύω 1. ότι υπάρχει ο βοηθών και 2. πιστεύω ότι η βοήθεια δεν δίνεται, αν δεν την ζητήσεις. Ο λαός το ξέρει αυτό καλά από την φυσική γνώση του επειδή είναι ταπεινός .

Με άλλα λόγια, η μετατροπή της ευχής "λίγη τροφή και υγιεινή", στην κατάρα του "φάε να σκάσεις" γίνεται πρώτα στον πνεύμα και κατόπιν εκδηλώνεται στο σώμα.

Γιατί δεν αλλάζουν το πνεύμα της ήττας σε πνεύμα της νίκης αυτοί που επηρεάζουν τον κόσμο; Ποιοι προτιμούν το πνεύμα της ήττας; Ποιοι γελοιοποιούν τις αξίες;

Αν νηστεύεις, αν αγρυπνάς, αν προσεύχεσαι, αν με ένα λόγο αγωνίζεσαι στον πνευματικό δρόμο, θα ένιωσες τη χαρά του καθαρού νου. Θα νιώσεις επίσης χαρά με τη μικρή νηστεία ανάμεσα στα γεύματα.

Αν το ένα ή τα δύο μεγάλα γεύματα, τα μοιράσεις σε πέντε μικρά γεύματα, θα δεις ότι είναι εύκολο να μείνεις τρεις ώρες χωρίς να βάλεις τίποτα στο στόμα σου, ακόμα κι αν είναι κάπως δύσκολο στην αρχή.

Βάλε μικρούς στόχους για να τους πετυχαίνεις. Ζήτα τη βοήθεια του Θεού. Αν αργεί δε σημαίνει ότι δεν σε άκουσε. Ο Θεός θεραπεύει πρώτα την ψυχική μας παράλυση κι ύστερα το σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: