21.5.13

ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ;

 Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου 

Δείτε τί φαίνεται ότι κάνουν μερικά ιστολόγια, και πείτε μου, πώς λέγεται αυτό, παρακολούθηση, κατασκόπευση, σπεκουλάρισμα, προγραφή; Τί από όλα αυτά ή όλα αυτά μαζί και κάτι άλλο που εμφανίζεται πρώτη φορά και δεν έχει όνομα;

Μια κατάσταση ανελευθερίας έχει τα όργανά της για να μαθαίνει τις αντιδράσεις του κοινού. Τα όργανά της αναλαμβάνουν να δώσουν τις πληροφορίες επάνω στις ενέργειες που πρόκειται να λάβει η κατάσταση αυτή.

Π.χ. η κατάσταση επιδιώκει να μειώσει τους μισθούς τόσο που να μην μπορεί κανείς να ζήσει. . Θέλει να ξέρει, λοιπόν, τί θα κάνουν οι Έλληνες σε περίπτωση που η κατάσταση μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις τόσο που να μην μπορεί κανείς να ζήσει αυτός κι η οικογένειά του.

Τα ιστολόγια που είναι όργανα της κατάστασης γράφουν πως μελετάται η μείωση των αποδοχών τους ώστε να είναι αδύνατο να επιβιώσει κανείς. και ρωτούν: ''είναι δυνατόν να μελετώνται τέτοια μέτρα και να μην εξεγείρεται κανείς'';


Την εποχή του Χριστού, το ρόλο αυτό τον έπαιζαν εκείνοι που υπό το πρόσχημα ότι θέλουν να γνωρίσουν τη διδασκαλία του Ιησού, πλησίαζαν τον Κύριο και δημοσίως έκαναν διάφορες υποκριτικέ ερωτήσεις, με τον πονηρό σκοπό αφενός να Τον παγιδέψουν με τα λόγια και αφ΄ ετέρου να σφυγμομετρήσουν τις αντιδράσεις του κοινού.

Το πονηρό πνεύμα σε κάθε εποχή χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους, διότι είναι οργισμένο και κουφό. Ο Δαβίδ ξεσκεπάζει την υποκρισία αυτών που εμφανίζονται δήθεν ότι ενδιαφέρονται για την δικαιοσύνη και για την αλήθεια, ενώ με την καρδιά και με το νου  επεξεργάζονται την αδικία:

''Ει αληθώς άρα δικαιοσύνην λαλείτε; ευθείας κρίνετε οι υιοί των ανθρώπων; και γαρ εν καρδία ανομίαν εργάζεσθε εν τη γη.... θυμός αυτοίς κατά την ομοίωσιν του όφεως, ωσεί ασπίδος κωφής και βυούσης τα ώτα αυτής...εξουδενωθήσονται ωσει ύδωρ διαπορευόμενον ....και ερεί άνθρωπος. ει άρα εστί καρπός τω δικαίω, άρα εστίν ο Θεός ο κρίνων αυτούς εν τη γη." (|Ψαλμ.57)

( Είναι  αληθινά και δίκαια αυτά που λέτε; Κρίνετε με δικαιοσύνη; ... έχετε θυμό μέσα σας όπως τα φίδια και μοιάζετε με την ασπίδα την κουφή που κλείνει τ΄ αυτιά της έτσι κλείνετε τ΄ αυτιά σας για να μην ακούσετε την αλήθεια.... Θα σβήσουν, θα περάσουν, θα εξαφανιστούν σαν το νερό, που τρέχει γρήγορα και δεν επιστρέφει.... Και τότε κάθε άνθρωπος θα πει: πράγματι υπάρχει για τον δίκαιο αμοιβή . Πράγματι εδώ στη γη υπάρχει Θεός που κρίνει.)



Δεν υπάρχουν σχόλια: