20.9.11

Γράμμα στον κ. Παληοκώστα, στη Φυλακή


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου



Αγαπητέ κ. Παληοκώστα, χαίρετε

Διάβασα το βιβλίο του Ρώσου συγγραφέα Μιχαήλωφ με θέμα τις καταστάσεις ανελευθερίας,γραμμένο από προσωπική εμπειρία. Ο ίδιος υπήρξε κρατούμενος στις σοβιετικές φυλακές.Ο Μιχαήλωφ υποστηρίζει ότι μόνο στη φυλακή θα βρεις ανθρώπους με αξιοπρέπεια!

Θυμήθηκα με τί πολιτισμένο τρόπο αποδράσατε με το ελικόπτερο από τη φυλακή της Λάρισας, αν δεν κάνω λάθος. Ούτε ίχνος βίας. Η πράξης σας εντυπωσίασε τους Έλληνες, γιατί είμαστε λαός ήπιος και δεν αγαπάμε τη βία.

Κύριε Παληοκώστα, δεν θα μπορούσατε να πάρετε ένα ελικόπτερο και να πιάσετε αυτούς του ΔΝΤ για λίγες μόνο ώρες και να τους αφήσετε ελεύθερους; Έτσι για να γελάσουμε λίγο.

Αν μάθει ο κόσμος τί σκοπεύετε να κάνετε όχι μόνο ελικόπτερο θα σας διαθέσει, αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Και να είσθε βέβαιος ότι όλη η Ελλάδα θα σας συνδράμει, γιατί όλοι μας έχουμε ανάγκη να γελάσουμε λίγο και να χαλαρώσουμε.

Προς Θεού, μην πειράξετε τους πολιτικούς. Αυτοί ζούνε στον κόσμο τους!

Θα ήταν περιττό να μπείτε στον κόπο να κάνετε οτιδήποτε, αγαπητέ φίλε, αν οι συμπατριώτες σας πετούσαν στα σκουπίδια το όργανο της προπαγάνδας και της τρομοκρατίας, την τηλεόραση. Δεν θα το κάνουν όμως ποτέ. Ιδίως τώρα με τα τούρκικα έργα!

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είπε, πως εκεί μαζί σας στη φυλακή βρίσκεται!
Τις ώρες της μοναξιάς σας προσευχηθείτε και για μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: