9.3.10

Μήπως το παρακάνουμε με την οικονομολογία; (σχόλια στο διαδίκτυο)

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

"Τί φτωχή αντίληψη για τον άνθρωπο και για τη ζωή του!"

Η οικονομική κρίση είναι ένα άλυτο πρόβλημα. Αλλά δεν είναι το μόνο άλυτο πρόβλημα. Με κανένα όμως από τα άλυτα προβλήματα δεν διατρέχουμε τον κίνδυνο να χάσουμε το ηθικό μας , εκτός από το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης. Ο λόγος είναι ότι η οικονομία συνδέεται άμεσα με το ηθικό των πολιτών.
Αυτό οι ειδικοί οικονομολόγοι το μαθαίνουν ως πρωτοετείς φοιτητές ακόμα. Αφού λοιπόν γνωρίζουν την άμεση σχέση οικονομίας και ψυχολογίας, γιατί γράφουν με αυτόν τον μονοδιάστατο τρόπο τα άρθρα τους;
Και γιατί ένα ιστολόγιο σαν τον αμέθυστο αναδημοσιεύει τέτοια άρθρα, απογυμνωμένα εντελώς από κάθε ανθρώπινη αξία, με στόχο να προκαλέσουν τον τρόμο και τον πανικό μπροστά στην οικονομική φρίκη που περιγράφουν; Καμιά πίστη σε τίποτα!
Ένας κόσμος που δύει απειλεί τον κόσμο να τον συμπαρασύρει με την κατάρρευσή του.
Δεν είναι όλος ο κόσμος μονοδιάστατος, όπως κατάντησε ο δυτικός κόσμος με τον ορθολογισμό του και τη λατρεία της δύναμης χωρίς ηθικά όρια.
Τέτοιες περιγραφές στοχεύουν να δημιουργήσουν πνεύμα δειλίας στον κόσμο σε μια εποχή που το μόνο όπλο των πολιτών είναι το ακμαίο ηθικό. Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει δούλο όσο έχεις το πνεύμα σου ελεύθερο.Αυτό το πνεύμα πρέπει να καλλιεργήσουμε αντί να προκαλούμε τον πανικό, όπως με την οικονομική φρίκη όπως πριν λίγο καιρό γινόταν με τη φρίκη της πανδημίας.
Πρέπει να θέσουμε φραγμό σ΄ αυτές τις περιγραφές που μοιάζουν με προγραφές, όταν μιλούν για ομαδικές μεταναστεύσεις και για μαζικές αυτοκτονίες!
"Εμνήσθην του Θεού και ευφράνθην, ηδολέσχησα και εδειλίασε το πνεύμα μου".

Έχουμε εμπιστοσύνη σε μερικά καλα ιστολόγια μεταξύ των οποίων και του αμεθύστου.
Περιμένουμε μια απάντηση σχετικά με την αναγκαιότητα της ανάρτησης παρόμοιων κειμένων οικονομικής φρίκης.

Το θαύμα του Κυρίου Ιησού είναι η νίκη δια του Σταυρού. Δια του Σταυρού του Κυρίου Ιησού ήλθε η χαρά της Αναστάσεως σε όλο τον κόσμο.
"Έλθετε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς. Ο γαρ ζυγός μου χρηστός και το φορτίον μου ελαφρύ" τοις προαιρουμένοις.
Οι Έλληνες περάσαμε δύσκολες εποχές και διατηρήσαμε το ηθικό μας. Δεν μας κατέλαβε πνεύμα δειλίας. Εκούσιον μετατρέψαμε το ακούσιον. Η παράδοσή μας είνα η θεληματική πτωχεία. Δεν φοβούμαστε τη φτώχεια σύμφωνα με τα λόγια του Κυρίου "μη φοβάστε αυτούς που μπορούν να σκοτώσουν το σώμα σας και την ψυχή δεν μπορούν να την κάνουν τίποτε".

08 Μαρτίου 2010 7:37 μ.μ.

Ο amethystos είπε...
Αγαπητέ μας κ.Μόσχο, το ερώτημα του κειμένου είναι πολύ σοβαρό.
Τί θα κάνουν οι Έλληνες; Θα σκύψουν το κεφάλι στη μοίρα τους και θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν διέξοδο στο έγκλημα, τις αυτοκτονίες και τη μετανάστευση όπως οι Ιρλανδοί. Ή θα ξεσηκωθούν, όπως έχουν κάνει εδώ και μήνες οι Ισλανδοί και δεν επιτρέπουν στην κυβέρνησή τους να πάρει σκληρά μέτρα ούτε να δεχθεί κάποιου είδους κηδεμονία, είτε του ΔΝΤ είτε της Ε.Ε.
Οι Έλληνες σήμερα ουσιαστικώς έχουν κατακτηθεί, ανοίγοντας για άλλη μια φορά μόνοι τους την κερκόπορτα, δηλ. ψηφίζοντας για 25 συνεχόμενα σχεδόν χρόνια το ΠΑΣΟΚ.
Στο θέμα μας όμως αναφέρεται ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ μιλώντας στον Μοτοβίλωφ: Ένα πράγμα θα σας πώ και αυτό είναι το πιο βασικό. Ο Κύριος μού είπε ότι στη ζωή σας τα πνευματικά με τα κοσμικά είναι τόσο στενά συνδεδεμένα, ώστε είναι αδύνατον να ξεχωρίσουμε το ένα από το άλλο, και ότι Αυτός ο ίδιος αποφάσισε να έχετε μια τέτοια ζωή και ότι η ανθρωπότητα στο μέλλον θα ακολουθήσει αυτόν ακριβώς το δρόμο, αν θελήσει να σωθεί, και ότι όλα αυτά είναι σύμφωνα με το θέλημά Του, και ότι μόνο γι’ αυτό το λόγο μου επιτρέπει να σάς αποκαλύψω κάτι από τη ζωή σας, για να μη χαθείτε βλέποντας τόσες δυσκολίες στο δρόμο σας.

Ο Μόσχος είπε:
Αγαπητέ φίλε, κάνεις ένα δυϊσμό απαράδεκτο για σένα. Πώς δεν βλέπεις ότι δεν ισχύει ο χωρισμός σε πνευματικά και σε κοσμικά; Ξέρεις καλύτερα από μένα ότι το πνευματικό είναι στον τρόπο που βιώνεις το κοσμικό. Είναι το φρόνημα πνευματικό ή μη και όχι τα πράγματα.

Οι οικονομολόγοι και η οικονομική φρίκη που μεταδίδουν στον κόσμο μεταφέρουν ένα φοβερό αντιχριστιανικό μήνυμα: ότι η ανθρωπότητα δεν αξίζει αν δεν εργάζεται ούτε καταναλώνει, είναι περιττή. Οι νέοι που δεν θα βρουν ποτέ εργασία και οι ανήμποροι με αυτές τις ιδέες της μαρξιστικο-φρουδικο-νιτσεικής κουλτούρας πρέπει να παραδοθούν στις αρρώστιες που προκαλεί η έλλειψη νοήματος ζωής.
Θάνατος είναι οι κάργιες στα κεραμίδια και τα άρθρα των οικονομολόγων!
Τα λόγια του αγίου της χαράς Σεραφείμ του Σαρώφ πρέπει να ερμηνευθούν υπό το πνεύμα των Ευαγγελίων. Πότε περιμέναμε μια ζωή στον κόσμο χωρίς πόνο και θλίψη. Μέσα από τον πόνο θα ευλογήσεις τη ζωή.
Γιατί οι Έλληνες έχουν κατακτηθεί;
Η ελευθερία των Ελλήνων είναι η οικονομία και η φτώχεια; Αυτό λέει το Ευαγγέλιο να φοβούμαστε τη φτώχεια; "Ελάτε προς με πάντες οι κοιπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς". Η ήττα μετατρέπεται σε νίκη. Αυτό είναι το νόημα του σταυρού.
Ο καπιταλισμός αντέτεινε στην πίστη στον Κύριο Ιησού Χριστό το είδωλο της οικονομικής ευμάρειας.
Ο αντιχριστιανισμός του καπιταλισμού καταρρέει.

Ο άγιος Σεραφείμ είπε "απόκτησε την εσωτερική σου ειρήνη και χίλιοι άνθρωποι γύρω σου θα σωθούν".

Τι λέει στην ψυχή το άρθρο του οικονομολόγου;
Δεν ξέρουμε ότι το παράλογο στο διεστραμμένο μυαλό γίνεται λογικό στη ζωή;
Ένας γνωστός μου κομμουνιστής δικηγόρος μου παραπονέθηκε για τον γέρο πατέρα του: "Γιατί ζει" είπε.
"Γιατί να μη ζει;" τον ρώτησα. "Γιατί ζει αφού δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα". "Γιατί; Δεν είναι στα πόδια του; Δεν βγαίνει έξω;. Δεν ανεβαίνει στον κήπο του Φρουρίου να χαρεί τα δέντρα, τα λουλούδια , τους κοκκινολαίμηδες;"
"Ναι, αλλά δεν προσφέρει τίποτα".
Ο άνθρωπος αυτός συνδέει σαν τους οικονομολόγους σου τον άνθρωπο με την οικονομική του αξία.

Αυτό που προέχει και στην οικονομία είναι το πνεύμα. Αυτός που έχει δυνατό το πνεύμα του δεν φοβάται την οικονομική κρίση, δεν φοβάται τίποτα.

Πρέπει να ξαναδιαβάσω το Ευαγγέλιο
με σκοπό να ξεπλύνω την ψυχή μου από τα λόγια των οικονομολόγων και να ξαναδώ τις ταινίες του Ακίρα Κουροσάβα "Μεθυσμένος άγγελος" και "Ο καταδικασμένος" και την ταινία "Τυφλή ανάγκη".

ΟΙ οικονομολόγοι θα μας αρρωστήσουν. Ψες το βράδυ με τις σκέψεις των οικονομολόγων στο μυαλό μου δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Στις δύο η ώρα με πήρε ο ύπνος.

Τί φτωχή αντίληψη για το άνθρωπο και για τη ζωή του!

4 σχόλια:

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Η Ελλάδα στη δύνη του ψεύδους
Η Ελλάδα στη δύνη του ψεύδους και της παραπληροφόρησης
Η πολιτική και δημοσιογραφική απάτη σε παράκρουση
«Όποιος από εμάς πιστεύει ότι η εκπόρνευση θα μας φέρει την ευτυχία, τότε ας χειροκροτήσει αυτό το αιφνίδιο ξεπούλημα της πατρίδας μας και ας πιάσει από αύριο δουλειά στους οίκους ανοχής της Ευρώπης και της Αμερικής.
Ποιος ξέρει με τα χρόνια μπορεί να συνηθίσει το επάγγελμα της σκλάβας-πόρνης».

Αρχίζω με τη «σπαρακτική» κραυγή του κειμένου από το τέλος του άρθρου του φίλου «Κλασσικοπερίπτωση».
Ολόκληρο το άρθρο του παρατίθεται στο τέλος.



Ζούμε σε μια πρωτοφανή καταιγίδα ψεύδους και παραπληροφόρησης. Οι πολύχρωμοι πολιτικοί απατεώνες και οι ύαινες του θεάματος και της δήθεν «ενημέρωσης» (βαποράκια ελεεινής προπαγάνδας) μας βομβαρδίζουν ανελέητα με υστερικές «ιαχές» «πληροφορικής παραπληροφόρησης».

Τέτοιες μορφές παρανοϊκής πλύσης εγκεφάλου δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο.

Η μεγάλη απάτη αυτής της προπαγανδιστικής παράκρουσης συνίσταται σε τούτο: Αποκόβουν την Ελλάδα από το παγκόσμιο οικονομικό κύκλωμα, την ανεξαρτοποιούν, τη δαιμονοποιούν, τη «λιθοβολούν», και πάνω στο «πτώμα» της στήνουν ένα μακάβριο χορό πολιτικών σκυλοκαυγάδων, δημοσιογραφικών «συζητήσεων» και τρομοκρατικών σεναρίων.

ΟΛΟΙ μιλούν, σαν να είναι η Ελλάδα υπεύθυνη για την κατάντια της, σαν να αποτελεί την εστία της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, σαν να φταίει ο «τεμπέλης» λαός της, η «διαφθορά» και οι «ανίκανοι» πολιτικοί της…

ΟΛΟΙ οι απατεώνες ανάγουν σε «δαίμονα», σε «τρομοκρατικό τέρας» το εξωτερικό χρέος και τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Μιλούν σαν να είναι κάτι το «εξαιρετικό», το «τρομακτικό», το «ιδιαίτερο» του ελληνικού δράματος.

ΠΗΓΉ:Κλασικοπερίπτωση

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

ΟΛΟΙ μιλούν, σαν να είναι η Ελλάδα υπεύθυνη για την κατάντια της, σαν να αποτελεί την εστία της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, σαν να φταίει ο «τεμπέλης» λαός της, η «διαφθορά» και οι «ανίκανοι» πολιτικοί της…

ΟΛΟΙ οι απατεώνες ανάγουν σε «δαίμονα», σε «τρομοκρατικό τέρας» το εξωτερικό χρέος και τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Μιλούν σαν να είναι κάτι το «εξαιρετικό», το «τρομακτικό», το «ιδιαίτερο» του ελληνικού δράματος.

ΠΗΓΉ:Κλασικοπερίπτωση

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Κατά ζα….. βοσκοί και λύκοι….!

…..Κοιτάξτε –τους που βάλατε,
ξανά, σε βάθρα πρώτους….,
κοιτάξτε –τους που βγάλατε
τριακόσιους φαρδοπρώκτους….!

Τι ωραία ‘’σας τη φέρνουν’’….,
κατά ζα….. βοσκοί και λύκοι….,
δύο δίνουν….. δέκα παίρνουν….,
άξιοι να ‘στε για λύπη….!

…..Κοίταξε τους αντίλαους….,
ζωή ‘’ζωή και κότα’’….,
αλλόλογους κι αλλόπρακτους….,
τι φταίει σύρε ρώτα….!

Έτσι θα ‘ν’ και τα παιδιά σου….,
κατά μάνα….. κατά κύρη….,
ξύπνιος θύτης….. χάχας θύμα….,
άλλαξε….. να δεις χαΐρι….!

………………………………..

Σκώληξ κερνά και σκώληξ πίνει….!

…..Μ’ έναν νόμο…., τσουπ, μιλιούνι….,
πάνω πάει κι ο μισθός –τους….,
λεν…., λεφτά πολλά σαν έχουν….,
‘ξαγορά καμιά δε θα έχουν….,…..
καλέ…., ώς τώρα…., που δεν είχαν
τόσα…., όλα, δες, θεσπέσια ήταν….!

Σκώληξ κερνά και σκώληξ πίνει….,
εδώ, στα Ελληναίικα….,
πολιτικοί….. ‘κονόμες, φέσια….,
χαμούρες….. κλεψιμαίικα….!

Αλώπηξ ου δωροδοκείται….,
λεν…., μα ο σκώληξ δεν αρνείται
μπουναμάδες και πεσκέσια,
και, απ’ ‘’τον άλλο εαυτό –του’’….!

Κι ο λαούλης…., οπαδούλης….,
πάντα, ‘’Μπούλης’’ κι υποδούλης….,
λέει, λέει….. και τους βρίζει….,
τώρα…., και τους γιουχαΐζει….,…..
μα…., σαν έρθουν εκλογές….,
πάντα, ‘’τέτοιους’’, να, ψηφίζει….,…..
κι ό,τι ζει, βρε, το αξίζει….!

………………………………….

Κι οι γύπες ‘’στην αράδα’’….!

…..Ό,τι κακό θεσμοθετούν
και το αναπαράγουν….,
οι ευκαιρίες πάμπολλες
να κάνουν κομπινούλες….,
τα λαουτζίκια ξύπνησαν….,
ορμούν και τις ‘’αρπάζουν’’….!

Ρε, κανείς δε με γελάει
ότι νιώθουν βολεμένοι
μεν και δε και παραδέ….,
κι ας μας κάνουν τον καμπόσο….,
τους με μπόι ηθικό….,
τάχα μου πως θε ν’ αλλάξουν
Σύστημα το βρωμερό….!

Κι έτσι γελούν…., σαν ξεψυχά
η δόλια μας Ελλάδα….,
λέρα τη λέρα ξέφτισε
κι η ‘’δόξα’’ των προγόνων….,
να, ‘’στο σφυρί τη βγάζουνε’’…..
κι οι γύπες ‘’στην αράδα’’….!

Γειά σας, ωρέ Ερμελληνούδια -- απόγονοι του της συστηματικής κλεψιάς Ερμή….:
Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

zoro είπε...

έχω παρατηρήσει σε πολλές αναφορές σας ότι προτείνεte έργα όχι μονο Pώσων αλλα και ασιατών ή ανατολικών εν γένει όπως τους ονομάζουμε.
μήπως αυτό είναι το φάρμακο? σε μια δυτική υποκουλτούρα να στραφούμε στις ανατολικές ρίζες μας?
η αλήθεια είναι ότι συχνά σε ασιατικά έργα βρίσκω περισσότερα χριστιανικά στοιχεια βγαλμένα από τη ζωή, όχι φιλοσοφίες και σοφιστείες. και πραγματικά χαίρομαι που άνθρωποι που δεν κάνουν πως υποστηρίζουν τον Χριστό, παρόλα αυτά, τον ακολουθούν.