23.5.08

«Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας» για τους ζηλωτές μοναχούς ζητεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας [...].
O εισαγγελέας προτείνει επίθεση των ΜΑΤ για να λυθεί ένα κατεξοχήν πνευματικό ζήτημα!


Σημειώνω για όσους δεν γνωρίζουν πως οι Εσφιγμενίτες αρνούνται να αναγνωρίσουν τον Οικ. Πατριάρχη ως επίσκοπο τους, κατηγορωντας τον για απαράδεκτες συμπράξεις με το Βατικανό.
Επίσης αρνούνται να εκταμιεύσουν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί για το μοναστήρι και ανέρχονται στα 5δις δραχμές. O λόγος αυτής της άρνησης είναι ότι θεωρούν πως γι αυτά τα χρήματα θα απαιτηθεί το αντάλλαγμα της συμμόρφωσης τους προς τις απαιτήσεις της Νέας Τάξης και των εκπροσώπων της.
Δίχως να είμαι παλαιοημερολογίτης τάσσομαι αλληλέγγυος στο πλευρό των Εσφιγμενιτών, αρνούμενος να αποδεχθώ την βία ως μέθοδο επίλυσης πνευματικών προβλήμάτων, υπερασπιζόμενος αυτό που γράφει ο Ντοστογέφσκυ και θεωρώ αυτονόητο για έναν ορθόδοξο χριστιανό:
«Μπροστά σε μερικές σκέψεις ο άνθρωπος στέκεται μπερδεμένος, ιδίως μπροστά στη θέα της ανθρώπινης αμαρτίας, και αναρωτιέται αν θα την πολεμήσει με βία ή με ταπεινή αγάπη .
Πάντα ν' αποφασίζεις: «Θα την πολεμήσω με ταπεινή αγάπη ». Αν αποφασίσεις πάνω σ' αυτό μια για πάντα, μπορείς να κατακτήσεις ολόκληρο τον κόσμο. Η γεμάτη αγάπη ταπείνωση είναι μια τρομερή δύναμη: είναι το πιο δυνατό απ' όλα τα πράγματα και δεν υπάρχει τίποτε άλλο σαν κι αυτή.»



Η ταπεινή, αν και μάλλον ανεδαφική, πρόταση μου είναι να μεταβεί ο ίδιος ο Πατριάρχης στο Άγιον Όρος ως ταπεινός προσκυνητής, δίχως μπράβους, βαστάζους και ορντινάντσες, απαλλαγμένος από το βαρύ φορτίο των χρυσαφικών που κουβαλά συνήθως και να χτυπήσει την πόρτα των 110 εσφιγμενιτών, να καθήσει να κουβεντιάσει μαζί τους δίχως την αυταπάτη της «παναγιότητος», να διασκεδάσει τις ανησυχίες τους και να λύσει εν αγάπη και ταπεινώσει τον γόρδιο δεσμό.

Η Εκκλησία έχει ταλανισθεί αρκετά από τις χουντικές νοοτροπίες αρκετών εκπροσώπων της. Οι ιστοχώροι των νεοπαγανιστών και όχι μόνο, βρίθουν από τις αναφορές στις αμετροέπειες των μιτροφόρων, τις οποίες χρεώνουν στο Άγιο Σώμα του Χριστού. [..]

Παρακαλώ όσους φίλους διαβάσουν αυτή την δημοσίευση να μεταφέρουν την είδηση ώστε να αποτραπεί, μέσω της δημοσιότητος, το ανοσιούργημα που προετοιμάζεται στη Μ. Εσφιγμένου.



http://misha.pblogs.gr/

Πραγματικά δεν με νοιάζει αν οι καλόγεροι της Εσφιγμένου είναι ζηλωτές παλιοημερολογίτες, βουδιστές, ταοϊστές ή σούφι.

Η προσπάθεια φυσικής εξόντωσης τους μέσω του εμπάργκο τροφίμων, φαρμάκων, καυσίμων, περίθαλψης και της σχεδιαζόμενης επίθεσης των ΜΑΤ εναντίον τους είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ για την ηθική, την αισθητική και την ορθόδοξη συνείδηση μου.

Παρακαλώ βοηθήστε στην δημοσιοποίηση του ζητήματος ώστε να αποτραπεί μία ακόμα μαύρη σελίδα στις ,πολλές είναι αλήθεια, των έργων και ημερών των εξουσιαστών μιτροφόρων.

http://misha.pblogs.gr/




Επιστολή της Μονής Εσφιγμένου με θέμα την επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Από: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Με αφορμή την επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ.Β.Φλωρίδη (αριθ.πρωτ.2008 / 20.05.08 ) σε 13 ανώτατους φορείς του τόπου, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο συγκεκριμένος λειτουργός της Δικαιοσύνης εκφράζει πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το θέμα της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου ως «όπλο» σε πολιτική φαρέτρα για την όποια πολιτική διαμάχη ιδίου οφέλους ή συγγενών του, με την κυβέρνηση. Έτσι θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς τρεις σελίδες με ανακρίβειες δια χειρός του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που καταδικάζουν 107 μοναχούς σε βέβαιο θάνατο εντός Αγίου Όρους. Ελπίζουμε όμως με ένα θαύμα στο τέλος η λογική να πρυτανεύσει.
Η Μονή μας σέβεται και στηρίζει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Η θρησκευτική μας διαφωνία έγκειται στις φιλοπαπικές διαθέσεις του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και όχι στον θεσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: