4.5.11

Η επανάσταση ήρθε αλλά κανένας δεν τη θέλει, ούτε αυτοί που την περιμένουν

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου




"Κύριος εξετάζει τον δίκαιο και τον ασεβή. Ο δε αγαπών την αδικίαν μισεί την εαυτού ψυχήν."
Ψαλμός 10

Η επανάσταση ήρθε αλλά δεν την θέλει κανείς, ούτε εκείνοι που την περιμένουν. Η επανάσταση είναι εδώ, αλλά κανείς δεν την ακολουθεί. Υπάρχουν πολλοί ιστορικοί της επανάστασης και πολλοί θεωρητικοί. Επαναστάτες δεν υπάρχουν. Ο κυνικός φιλόσοφος Κράτης, ένας χριστιανός πριν το Χριστό, υπήρξε ένας αληθινός επαναστάτης στην εποχή του. Αποκήρυξε τη λατρεία του χρήματος στην πράξη. Πέταξε ολόκληρο το θησαυρό του στη θάλασσα!

Να ζείτε σ΄ αυτόν τον κόσμο, είπε ο Ιησούς, χωρίς να είστε από τα στοιχεία αυτού του κόσμου. Καταδίκασε τη λατρεία των χρυσών μόσχων και της φεουδαρχίας που είναι η αιτία να διαιρεθεί ο κόσμος στην παράδοση των αρχόντων που καταδυναστεύουν το λαό και στην παράδοση του λαού, του πάντοτε προδομένου. Ο Κύριος δεν κατεδίκασε κανέναν εκτός από την παράδοση της φεουδαρχίας και των αρχόντων της για την υποκρισία τους και για την εκμετάλλευση των φτωχών ανθρώπων του λαού.

Διαβάστε τον δέκατο Ψαλμό. Μιλάει για την επανάσταση . Γράφτηκε χίλια χρόνια πριν το Χριστό. Ακούστε τί λέει:

" Επί τω Κυρίω πέποιθα (πίστεψα), πώς ερείτε ( πώς λέτε) τη ψυχή μου, μεταναστεύου επί τα όρη ως στρουθίον; Ότι ιδού οι αμαρτωλοί ενέτειναν τόξον, ητοίμασαν φαρέτραν, του κατατοξεύσαι εν σκοτομήνη ( να κατατοξεύσουν στο σκοτάδι) τους ευθείς τη καρδία. Ότι α συ κατηρτίσω ( διότι όσα εσύ ο Θεός θεμελίωσες) αυτοί καθείλον (αυτοί τα γκρέμισαν). Ο δε δίκαιος τί εποίησε; "

Αν καθένας άφησε την πίστη στο Χριστό και ακολούθησε τη λατρεία του χρήματος ή της δύναμης, τη λατρεία των χρυσών μόσχων, που δημιούργησε και επέβαλε η φεουδαρχία, ποιος θα δεχθεί να επαναστατήσει σαν τον Κράτη κατά της θρησκείας του χρήματος, στην οποία και ο ίδιος πιστεύει;

Όλες οι επαναστάσεις , νωρίτερα ή αργότερα, εφαρμόζουν τις μεθόδους των αντιπάλων τους.

Η ελπίδα μας είναι στο Χριστό:

" Πυρ ήλθον βαλείν επί την γην και τί θέλω ήδη ανήφθη." (Λουκ.ιβ,49). "

"Παν γόνυ κάμψη επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων, και πάσα γλώσσα εξομολογήσηται ότι Κύριος Ιησούς Χριστός εις δόξαν Θεού πατρός" (Φιλιπ. β,10-11).






Δεν υπάρχουν σχόλια: