20.3.10

Μια απάντηση στον κ. Μπαμπινιώτη

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Αξιότιμε κ. Μπαμπινιώτη,
διάβασα το το κείμενό σας "Λόγος για τη χαμένη μας παρρησία", που δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο "Θρησκευτικά".
Τί εννοείτε "εσωστρέφεια"; Δεν νομίζετε ότι ο όρος αυτός χρήζει ερμηνείας, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται ήδη κατά κόρον από τον "Οικουμενισμό"; Όλοι οι πλανώντες και πλανώμενοι του "Οικουμενισμού" συμφωνούν στις δύο αυτές κατηγορίες κατά της Ορθοδοξίας, στην "εσωστρέφεια" και στις "αγκυλώσεις. Τί είναι "εσωστρέφεια"; Είναι το "κακόμοιρο ύφος των θεολόγων" όπως επισημαίνετε στο λόγο σας;Νομίζω ότι δεν περιρίζετε το χαρακτηρισμό της εσωστρέφειας στους θεολόγους, τους οποίους αναφέρετε ενδεικτικώς.

Εν τέλει είσθε αισιόδοξος και περιγράφετε με λόγια ενθαρρυντικά τη θετική σας στάση.
Δεν δίνετε όμως στον αναγνώστη να καταλάβει ποιο είναι το έρεισμά σας ώστε να συμμεριστεί και εκείνος την αισιοδοξία σας. Φαίνεται ότι πιστεύετε στην αξία του ανθρώπου, ο οποίος έχει εγκαταλείψει την "εσωστρέφειά" του. Πώς γίνεται αυτή η απελευθέρωση; Ποιο είναι το πρότυπο; Είναι φανερό ότι το σημείο αναφοράς σας, μακάρι να κάνω λάθος, είναι ο άνθρωπος. Πιστεύετε στον άνθρωπο. Ο δυτικός κόσμος με την πίστη του στον άνθρωπο απομακρύνθηκε στη μεγάλη πλεινότητά του απ το Θεό. Ακόμα και η επιστημονική έρευνα δεν έχει πλέον το θεμέλιο του ήθους. Δύναμη χωρίς ηθικά όρια. Πειράματα χωρίς ηθικά όρια. ΌΠως επί ναζισμού. Η ελπίδα του είναι ο άνθρωπος. Το μοντέλο αυτό του ανθρώπου ο οποίος δεν πιστεύει παρά στον άνθρωπο τείνει να επιβληθεί σε όλη τη Γη.
Αυτός ο κόσμος βρίσκεται ήδη στη δύση του. Η απομάκρυνσή του απ το Θεό και η νομιζόμενη νίκη του κατά του χριστιανισμού είναι η ήττα του.
"Η χριστιανική ιδέα ότι η ήττα του Χριστού μεταβάλλεται σε νίκη έχει ήδη πραγματωθεί ανάμεσά μας με την κατάρρευση της μαρξιστικο-φρουδικο-νιτσεικής κουλτούρας, με την οξεία κρίση όλων των αξιών που η μεταχριστιανική εποχή πίστευε ότι αντιθέτει νικηφόρα στον χριστιανισμό"(Ρενέ Ζιράρ, Η αρχαία οδός των ασεβών,Εκδ.Εξάντας,σελ.220,Αθήνα 1991)
Κύριε Μπαμπινιώτη, έχετε μεγάλη επιρροή στους άρχοντες ιδίως της Παιδείας. Θα βοηθούσατε αν το σημείο αναφοράς σας ήταν ο Κύριος Ιησούς.
"Έκαστος δε βλεπέτω πώς εποικοδομεί. θεμέλιον γαρ άλλον ουδείς δύναται θείναι παρά τον κείμενον, ος εστιν Ιησούς Χριστός"
(Κορ. Α΄, 3.10).
Ο Κύριος είπε:"Άνευ εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου